„Nici nu am observat când au zburat anii” – FOTO

„Nici nu am observat când au zburat anii” – FOTO

Interpretul de muzică populară Constantin Rotaru are o carieră frumoasă ce durează de câteva decenii. A devenit celebru graţie melodiilor „Ridicați paharul sus”, „Mândro, dorul dumitale”, „Azi se veselește nea Costică”, „Mamă, de ce-ai adormit” și multe altele. A gustat din celebritate, iar astăzi, deși este solist al orchestrei „Mugurel”, își dedică mai tot timpul familiei, în special celor trei nepoțele după care se topește.

Constantin Rotaru s-a lansat în muzică pe când avea 26 de ani, iar melodiile sale sunt solicitate şi astăzi la posturile de radio şi tv. Interpretul este și autor de melodii ce fac parte din repertoriul mai multor orchestre, printre care și „Lăutarii” lui Nicolae Botgros. „Îmi place să scot pe piață doar cântece de suflet. Singur îmi fac aranjamentele muzicale, iar când scriu o melodie, mă consult cu soția. Împreună facem echipă bună și asta deoarece ea știe ce vreau și care este stilul ce mă reprezintă. Chiar zilele trecute am dus la posturile de radio noile mele creații. Sper să placă publicului”, ne-a declarat interpretul.

„Nu mă întristez, viața merge mai departe”

Constantin Rotaru ne-a mărturisit că își aduce aminte adesea de perioada sa de glorie, când umplea sălile de concerte. „Cântam din suflet și nici nu am observat cât de repede au zburat anii. Îmi este dor de acele vremuri, dar orice moment din viaţă își are farmecul lui. Nu mă întristez, viața merge înainte. Acum lucrez cu tineri profesioniști, iar alături de ei întineresc și eu”, susține interpretul.

A cucerit publicul din prima

Dacă unii artiști sunt nevoiți să muncească mult până a gusta din celebritate, lui Constantin Rotaru i-a reușit din prima. Cântecul din popor „Tot pe drum, pe drum, pe drum” i-a adus faimă de cum a răsunat la posturile de radio. Ulterior, cântărețul a venit şi cu melodii semnate de el, iar acestea l-au format ca artist.

Despre familie

În familia lui Constantin Rotaru, muzica e la ea acasă. Soția interpretului, Parascovia, este muzicolog și lucrează la Academia de Științe a Moldovei. Soții Rotaru se mândresc cu cei doi copii ai lor, Domnica și Sandu, care le calcă pe urme și se bucură de succes. „Fiica este solistă în Corul de Cameră al Sălii cu Orgă, iar feciorul – viorist în aceeaşi orchestră. În week-end, împreună cu toată familia, mergem la biserica „Sfântul Nicolae”, unde soția și fiica mea cântă în cor. Ascultăm slujba și ne rugăm la Cel de Sus”, ne mai povestește Constantin Rotaru.
Tot timpul liber artistul li-l dedică celor trei nepoțele: Alexandra, Eleonora și Rebeca. „Ele sunt bucuria noastră și ne fac viaţa mai frumoasă. Ne topim după ele! Suntem fericiți să constatăm că și nepoțelele au îndrăgit muzica. Alexandra și Eleonora, fiicele lui Sandu, sunt eleve la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”. Sunt talentate foc”.

Îi este frică de singurătate

Într-un moment de sinceritate, interpretul ne-a mărturisit că atunci când rămâne singur acasă, preferă să iasă afară pentru a sta de vorbă cu vecinii. „Fug de singurătate, mie-mi place să comunic”.
Constantin Rotaru nu este doar un artist talentat, ci și un pescar înrăit. Şi cum adesea îi vine muza în timp ce stă cu undiţa-n mână, acasă vine nu doar cu plasa plină cu pește, ci și cu idei noi ce dau naştere unor melodii frumoase.

Lena Negru
Foto: APROPO Magazin