Află ce vitamine îți hrănesc frumusețea!

Află ce vitamine îți hrănesc frumusețea!

Frumusețea exterioară se află în strânsă legătură cu procesele care au loc în interiorul organismului. Pentru buna lui funcționare, ai  nevoie de următoarele vitamine.

Vitamina A…

…este necesară pentru repararea țesuturilor pielii. Dacă ai o deficiență de vitamina A, pielea este în permanență uscată. De aceea, este indicat să consumi cât mai multe alimente bogate în vitamina A, precum cartofi dulci, morcovi și legume cu frunze verzi. De asemenea, specialiștii ne recomandă să folosim loțiuni de corp care conțin vitamina A, deoarece tratează acneea și reduc liniile fine din jurul ochilor.

Vitamina C…

…stimulează producția de colagen, o proteină a pielii care o menține elastică și catifelată. În plus, o cantitate mare de vitamina C în organism previne apariția ridurilor, îmbunătățește textura pielii și reduce efectele nocive ale razelor UV. Așadar, consumă cât mai multe citrice, kiwi, broccoli și conopidă, deoarece sunt surse importante de vitamina C.

Vitamina K…

…ajută atât la vindecarea zgârieturilor și a vânătăilor, căt și la estomparea cearcănelor. Caută creme care conțin vitamina K și folosește-o pe cea mai potrivită pentru tine. Astfel, vei scăpa de cearcăne și de ridurile de pe față. Pentru a beneficia din plin de beneficiile vitaminei K, include în dieta de zi cu zi alimente, precum spanac, avocado, semințe de dovleac și varză de Bruxelles.
Sursa: clickpentrufemei.ro

Vizualizări: 422

Comentează