Cele 5 greşeli ce pot pune punct unei relaţii

Cele 5 greşeli ce pot pune punct unei relaţii

Ca să fii într-o relaţie nu trebuie să ai cunoştinţele unui cercetător, ci ai nevoie de respect, înţelegere şi onestitate. În schimb, sunt unele lucruri importante de care trebuie să ţii cont, ca să nu pui punct unei relaţii înainte de vreme.

Arunci bomba „Te iubesc” prea devreme

Dacă simţi că îl iubeşti, ar trebui să fie simplu să-i spui. Însă asta ar fi o poveste frumoasă, mai ales dacă tu eşti genul de femeie care se îndrăgosteşte uşor şi… îţi vine să-i spui că-l iubeşti după doar câteva întâlniri. Se poate întâmpla ca el să nu simtă la fel pentru tine sau, mai rău, să creadă că-l forţezi ori că grăbeşti lucrurile. Aşa că, în loc să faci relaţia mai puternică, doar îl îndepărtezi pe el.

Faci mai mult decât trebuie

Într-o relaţie ar trebui să existe echilibru. Amândoi trebuie să oferiţi şi amândoi trebuie să luaţi în aceeaşi măsură. O greşeală pe care o poţi face fără să-ţi dai seama – pentru că pur şi simplu vrei să faci asta – este să oferi sau să faci prea multe. În timp, dacă el nu îţi oferă la fel de multe lucruri, poţi deveni frustrată şi chiar ai putea ajunge să te răzbuni pe el, să vă certaţi şi chiar să vă despărţiţi, iar el nu va fi vinovatul, ci doar tu.

Mai mult, dacă îi oferi prea multe şi încă de la începutul relaţiei, el va crede că încerci să forţezi lucrurile să evolueze mai repede între voi şi rezultatul va fi chiar opusul – va vrea să scape cât mai repede din această relaţie.

Un secret uriaş

Pe care îl ţii ascuns o perioadă, dar apoi te hotărăşti să-i povesteşti absolut tot. Secretele nu ar trebui să-şi aibă locul într-o relaţie de iubire, însă ai nevoie de tact, dar şi de timp. Tact, ca să alegi momentul potrivit când să-i spui un adevăr pe care probabil nu ar vrea să-l ştie şi timp ca să poţi analiza chiar tu cât de grea este situaţia în care veţi intra dacă spui acest secret. Poţi păstra un secret o vreme, însă nu ar trebui să-l ţii ascuns pentru totdeauna.

Vacanţele ambiţioase

O vacanţă prea ambiţioasă, luată la începutul relaţiei se termină prost de cele mai multe ori. Nu vă cunoaşteţi destul de bine, fiecare are tabieturile sale şi fiecare are stilul lui de a petrece o vacanţă. În plus, dacă staţi prea mult timp împreună puteţi ajunge să vă certaţi mai mult decât să vă iubiţi. Rare sunt cazurile în care două persoane au plecat într-o vacanţă lungă la început de relaţie, din care au reuşit să păstreze doar întâmplările amuzante şi să treacă peste neînţelegeri.

Certuri peste certuri

Încă un lucru care determină un bărbat să părăsească o relaţie numaidecât este că vă certaţi. Şi nu oricum, ci atunci când îi faci reproşuri peste reproşuri începând cu „întotdeauna”, „mereu”, „de fiecare dată” şi tot aşa.
Sursa: unica.ro
Foto: Thinkstock