Un grup islamist ameninţă Jocurile Olimpice de la Soci cu o “surpriză teroristă” // VIDEO

Un grup islamist ameninţă Jocurile Olimpice de la Soci cu o “surpriză teroristă” // VIDEO

Un grup islamist din nordul Caucazului a ameninţat că va lansa o serie de atentate teroriste în Soci, localitatea din Rusia unde, luna viitoare, se vor desfăşura Jocurile Olimpice de Iarnă.

Într-un avertisment video, publicat online şi adresat preşedintelui Vladimir Putin, se spune că atât gazda Jocurilor, cât şi vizitatorii care vor fi prezenţi în Soci, vor reprezenta ţinte sigure: “Dacă veţi ţine Jocurile aici, veţi primi un cadou surpriză din partea noastră, pentru voi şi pentru turiştii care vor veni”, informează CNN.
“Va fi pentru fiecare picătură de sânge musulman, vărsată în fiecare zi, peste tot în lume. Asta va fi răzbunarea noastră”, se arată în acelaşi material, scrie jurnalul.ro.
Filmul, care durează peste 30 de minute, relevă că doi bărbaţi, din grupul Vilayat Dagestan, afiliat la gruparea irakiană Ansar al-Sunn, au fost autorii atacurilor din Volgograd, soldate cu 34 de morţi şi peste 100 de răniţi.
Dagestan se află în Rusia, în nordul Caucazului şi a fost mai mulţi ani scena luptelor dintre armata rusă şi grupurile rebele musulmane, care doresc indepenţa provinciei.
Autorităţile de la Moscova au răspuns cu operaţiuni masive de combatere a insurgenţilor, de multe ori cu mijloace de opresiune colectivă, pentru a intimida noi rebeliuni.
Rusia a implementat măsuri de securitate fără precedent, pentru a asigura securitate deplină a Jocurilor Olimpice. Zeci de mii de poliţişti ruşi, militari şi agenţi speciali de securitate, printre care se vor afla şi ofiţeri FBI, sunt dispuşi în preajma oraşului Soci, devenit o adevărată fortăreaţă.

Foto: jurnalul.ro

Vizualizări: 136

Comentează