Ghimpu, Munteanu și Brega, acționați în judecată

Ghimpu, Munteanu și Brega, acționați în judecată

Deputatul Partidului Liberal Democrat, Veaceslav Ioniță, care este și președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, califică acuzațiile Partidului Liberal, precum că ar fi prejudiciat statul cu 13 milioane de lei drept nefondate.

Veaceslav Ioniță a precizat că suma restanțelor față de compania de construcție „Glorinal” care a efectuat lucrările de restaurare la mănăstirea „Curchi” era de 25 de milioane de lei. Acesta susține că în vară se vorbea despre 12 milioane de lei, deoarece nu existau la acel moment mai mulți bani în buget.

„PL si-a depășit limitele. Sunt minciuni debusolare. Acest partid, după ce au fost scos din actul de guvernare, caută cu disperare subiecte care să-i scoată în opinia publică. În cazul mănăstirii „Curchi” s-a acționat perfect legal, există documente. În plus, acest edificiu este un obiect de cultură națională și este proprietate a statului”, a subliniat Veaceslav Negruță, citat de jurnal.md

Deputatul PLDM a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că urmează să-i acționeze în instanța de judecată pe deputații PL, Valeriu Munteanu și Gheorghe Brega, în frunte cu liderul formațiunii, Mihai Ghimpu.

„Voi acționa în judecată ca să demonstreze că avem de a face cu un partid mincinos și care îsi face politica pe minciuni. Nu vreau nimic de la ei, decât să meargă toți trei și să-și ceară scuze de la starețul Mănăstirii Curchi, de la soția și părinții mei. Mincinoșii nu au ce căuta în politică”, a precizat Veaceslav Negruță.

Reconstrucția lăcașului sfânt a început în 2006, pe vremea când la guvernare erau comuniștii. Compania “Glorinal”, care potrivit presei ar aparține lui Oleg Voronin, fiul liderului comunist, a fost selectată pentru a executa lucrările de reconstrucție.

Potrivit starețului mănăstirii Curchi, complexul monastic a fost restaurat în proporție de 70 la sută, iar pentru aceste lucrări s-au cheltuit peste 90 de milioane de lei.
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 313

One Comment

  • Teodor
    20 ianuarie 2014 | Permalink |

    ??? … şi nu cred că se va acţiona în justiţie în cauză.

Comentează