Cum să fii din nou fericită după ce partenerul tău a avut o aventură

Cum să fii din nou fericită după ce partenerul tău a avut o aventură

Desigur, prima întrebare care trebuie pusă după un astfel de titlu este dacă așa ceva este măcar posibil.

Probabil îți amintești perfect momentul când ai aflat că partenerul te-a înșelat, fie că ai citit un email, un SMS sau l-ai prins cu o altă femeie. Din acel moment, întrebarea pe care ai tot auzit-o înfundat dintr-un ungher al minții tale a fost dacă ar mai fi posibil ca voi doi să mai fiți vreodată fericiți împreună.
Prima provocare după un incident de infidelitate este să înveți să ai încredere în partenerul tău. E normal să fii precaută și determinată să nu mai fi înșelată și rănită în felul acesta vreodată. Dacă încă îl iubești cu adevărat, este o idee bună să cauți semne că aventura lui s-a încheiat cu adevărat și că e dornic să se schimbe. Reclădirea sentimentului de încredere implică timp și multe eforturi și începe cu decizia de a vindeca rănile și de a merge mai departe.

Problema fericirii rămâne însă.

Pentru multe cupluri, chiar și după ce starea de precauție exagerată dispare și încrederea începe să revină, fericirea adevărată pare în continuare imposibilă. E de parcă ceva ar fi murit și niciunul dintre parteneri nu crede că o readucere la viață este posibilă.
E foarte important să te gândești dacă ești sau nu dispusă să rămâi alături de partenerul tău după ce te-a înșelat. Chiar dacă nu vrei să “renunți”, nu-ți poți imagina viața fără el sau “nu crezi” în divorț, acordă-ți timpul necesar pentru a te gândi pe îndelete la soluțiile cele mai bune în situația ta. Decizia de a-l părăsi sau a rămâne alături de el este una foarte importantă, așa că ai grijă să cântărești la rece toate indiciile pe care le ai legate de disponibilitatea sa de a se schimba și la toate sentimentele tale. Ia decizia cea mai bună pentru tine.
Dacă hotărăști să rămâi în relația sau căsnicia ta după un episod de infidelitate, atunci trebuie să-ți stabilești ca scop principal revenirea la starea de fericire. Nu trebuie să fie ceva ce speri că se va întâmpla într-o zi, este un aspect esențial. De ce să mai ai o relație dacă nu ești fericită în majoritatea timpului?
Chiar dacă pare greu de crezut la prima vedere, fericirea este o alegere. Când viața ta a fost dată peste cap și ai sentimentul că relația ta a fost deteriorată iremediabil, ți-e greu să-ți imaginezi că ai putea găsi puterea de a-ți impune să fii fericită. Dacă îți amintești însă că tu ești singura în măsură să aleagă răspunsul la spusele sau faptele partenerului tău, capeți un statut de putere pe care uitaseși că îl deții. Poți în sfârșit să nu mai lași aventura partenerului să-ți impună ceea ce simți despre tine, despre partenerul tău, despre relația voastră și despre viață în general.
Desigur, nu vei trece dintr-o dată de la suferință la extaz, însă nu te vei mai simți la fel de neputincioasă. Din punctul ăsta, vei putea să începi să faci schimbări în viața ta, scrie fabuloase.ro.
Următorul pas este să faceți împreună lucruri care vă fac să zâmbiți. Redirecționează-ți energiile și atenția după ce partenerul tău te-a înșelat. Dacă statul pe Facebook îți creează o stare negativă, deloghează-te. Dacă statul acasă singură îți creează tot felul de griji, sună-ți o prietenă și ieșiți în oraș. Mai mult, gândește-te la lucrurile care te fac să zâmbești și fă-le împreună cu partenerul tău.
Chiar dacă veți continua să faceți eforturi pentru a restabili încrederea, puteți crea în acest timp oportunități pentru a vă bucura unul de prezența celuilalt, iar acest lucru este temelia fericirii.
Sursa: yourtango.com

Vizualizări: 216

Comentează