5 alimente pentru o piele sănătoasă

5 alimente pentru o piele sănătoasă

Îţi doreşti o piele sănătoasă, un păr frumos şi unghii tari? Specialiştii spun că le poţi avea dacă ai un regim de viaţă echilibrat, bazat nu doar pe alimente dietetice, dar şi pe lipide, pentru a asimila substanţele nutritive din fructe, legume şi lactate.

Morcovul poate fi asimilat în întregime de organism numai cu ajutorul grăsimilor. Este cunoscut faptul că morcovii conţin betacaroten, substanţă ce se transformă în vitamina A atunci când este absorbită de organism.

Lipsa de vitamina A duce la căderea părului şi deshidratarea pielii. Pentru a preveni aceste neplaceri trebuie să consumi aproximativ 50 g de morcovi pe zi.

Oul conţine biotină, o vitamină solubilă în apă ce aparţine grupei de vitamine B, fiind astfel un aliat indispensabil pentru frumuseţea pielii, unghiilor şi părului. Gălbenuşul este partea cea mai nutritivă, însă şi albusul conţine vitamine precum vitamina E, B12, seleniu şi proteine.

Kiwi este foarte recomandat în diete datorită numărului scăzut de calorii. Acesta îţi ajută organismul să producă o substanţă numită colagen, foarte importantă în lupta împotriva îmbătrânirii premature. Proprietăţile puternic antioxidante fac din fructul kiwi un aliat important în protecţia pielii împotriva agresiunilor mediului înconjurător, precum poluarea sau schimbările bruşte de temperatură.

Migdalele sunt denumite de multe ori cheia succesului pentru o piele frumoasă, fiind bogate în vitamina E, o vitamină esenţială pentru piele, păr şi unghii şi având un conţinut mare de zinc, un mineral necesar sănătăţii şi fermităţii pielii. Migdalele sunt sărace în uleiuri şi de aceea nu îngraşă atât de mult, dar trebuie consumate moderat pentru că au totuşi un conţinut caloric ridicat, scrie click.ro.

Sucul de la o lămâie asigură jumatate din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Mai conţine vitamina B, fosfor, calciu si fier. De asemenea, lămâia creşte imunitatea, iar substanţele antioxidante ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor.
Foto: click.ro

Vizualizări: 324

Comentează