Armele de foc ce nu corespund cerințelor de securitate vor fi distruse

Armele de foc ce nu corespund cerințelor de securitate vor fi distruse

2 600 de arme urmează a fi nimicite prin topire, în legătură cu cerinţele Convenţiei Europene cu privire la controlul achiziţionării şi deţinerii armelor de foc de către particulari.

Pentru executarea cerințelor, oamenii legii au intensificat procesul de supraveghere şi prevenţie în domeniul de referinţă, în special depistarea şi ridicarea armelor păstrate ilegal, scrie jurnal.md.
Astfel, a fost retras din circuit un număr considerabil de arme, starea tehnică a cărora nu corespunde cerinţelor de securitate. Prin urmare, 2 600 de arme urmează a fi nimicite prin topire, iar exerciţiul de distrugere a acestor arme va fi organizat şi desfăşurat în perioada lunilor octombrie – noiembrie 2013. Întregul proces urmează a fi monitorizat şi verificat de misiunea OSCE în Moldova.
Distrugerea acestor arme va contribui în mod direct la reducerea ameninţării proliferării armelor mici şi uşoare în Republica Moldova.
De menționat că, în perioada anilor 2000 – 2009, în Republica Moldova au fost distruse prin topire 9 678 unităţi arme de foc.

Foto: politie.gov.md

Vizualizări: 123

Comentează