Președinția: Guvernul ar putea fi învestit săptămâna viitoare

Președinția: Guvernul ar putea fi învestit săptămâna viitoare

Președintele Nicolae Timofti va relua, începând cu săptămâna viitoare, consultările cu fracțiunile parlamentare privind identificarea candidatului la funcția de premier, informează jurnal.md

În legătură cu aceasta, șeful statului a avut ieri întâlniri separate cu liderul PLDM, Vlad Filat, și cu liderul PD, Marian Lupu.

Nicolae Timofti a discutat cu liderii partidelor despre situația politică din țară și despre posibilitatea învestirii unui nou Guvern, săptămâna viitoare, anunță serviciul de presă al Președinției.

Marian Lupu i-a transmis șefului statului că fracțiunea PD este dispusă să participe la consultări începând cu săptămâna viitoare, și că formațiunea politică pe care o conduce dorește să fie constituită o majoritate parlamentară stabilă care ar reuși să învestească un nou Guvern.

Totodată, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că, în câteva zile, fracțiunea parlamentară a PLDM va fi gata să înainteze un candidat pentru funcția de prim-ministru.

La rândul său, șeful statului și-a exprimat încrederea că partidele parlamentare vor da dovadă de constructivism și vor reuși să se pună de acord asupra unei noi garnituri guvernamentale, care ar readuce stabilitatea politică în Republica Moldova.

Vizualizări: 373

Comentează