„Voronin și Plahotniuc s-au înțeles”

„Voronin și Plahotniuc s-au înțeles”

Inițiativa anunțată astăzi de liderul PCRM, Vladimir Voronin, privind desemnarea candidatului la funcția de președinte al Parlamentului, este rezultatul unei înțelegeri dintre Voronin și Plahotniuc. De această părere sunt analiștii politici.

„Nu cred că este o poziție comună a PCRM, ci, mai degrabă, o poziție personală a lui Voronin, care, de la o vreme, a devenit frâna PCRM. S-a înțeles Voronin cu Plahotniuc și nu PCRM cu PD”, a declarat, pentru Jurnal TV, analistul politic Victor Ciobanu.

De aceeași părere este și analistul politic Bogdan Țîrdea. „Probabil sunt negocieri și Plahotniuc i-a propus lui Voronin funcția de speaker. Este vorba despre înțelegeri între Voronin și Plahotniuc. Să nu amestecăm PCRM, în întregime. PCRM este o mașină enormă, este cel mai mare partid din Moldova, cu diferite curente, și curentul anti-Plahotniuc este cel mai numeros”, afirmă Bogdan Țîrdea.

Totodată, analiștii mai cred că despre înțelegerea dintre Voronin și Plahotniuc vorbește și reacția finului lui Plahotniuc, Adrian Candu.

Vezi continuarea materialului pe jurnal.md

Vizualizări: 452

Comentează