Casa de milioane a lui Chetraru, în vizorul presei internaționale

Casa de milioane a lui Chetraru, în vizorul presei internaționale

Casa directorului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a ajuns și în atenția presei internaționale. Eubserver menționează într-un articol că este dubios faptul că acesta deține un imobil de lux în situația în care prețul acestuia este disproporționat exagerat cu salariul lui Chetraru.

Asta în situația în care, potrivit declaraţiei de avere din 2011, Viorel Chetraru a obţinut împreună cu soţia sa un venit de aproape 200 de mii de lei de la locul de muncă.

Despre casa lui Chetraru încă în 2010 vorbea liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, care a dezvăluit o serie de poze cu casele mai multor funcționari de rang înalt de la Centrul Anticorupție, printre care și cea a lui Viorel Chetraru. Tot atunci, în 2010, Sergiu Mocanu declara că Viorel Chetraru este „consilierul” lui Plahotniuc, care prin Centrului Anticorupție acaparează afacerile oamenilor. Atunci șeful de la Anticorupție a negat cu vehemență informațiile, iar Sergiu Mocanu a fost târât prin instanțe pentru „calomnie”, deoarece, vedeți dvs, i-a lezat demnitatea lui Chetraru.

Ca peste doi ani să iasă la iveală că Viorel Chetraru are, într-adevăr, o casă luxoasă, așa cum dezvăluise Sergiu Mocanu încă în 2010, iar Chetraru să recunoască deja lucrurile pe care pe atunci le nega cu ardoare.

Potrivit unei investigații realizate de Ziarul de Gardă, Chetraru a cumpărat casa în acest an, de la soacra sa. Curios este însă că directorul CNA și-a construit casa pe un teren pe care în 2004 CCCEC a pus sechestru. Ulterior, terenul intră în posesia soacrei sale, care construieşte un imobil cu două nivele, pe care-l vinde, în 2012, familiei Chetraru.

Vezi mai multe detalii AICI

Vizualizări: 419

Comentează