Ungaria are în vedere măsuri diplomatice privind interdicţia impusă unor simboluri etnice în România

Ungaria are în vedere măsuri diplomatice privind interdicţia impusă unor simboluri etnice în România

Ungaria va lua măsuri diplomatice în legătură cu interzicerea, în România, a arborării drapelului secuiesc pe clădirile oficiale, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul de Externe ungar Zsolt Nemeth la postul public de radio Kossuth, citat de agenţia MTI.

Măsurile concrete vor fi anunţate mai târziu în cursul zilei, a precizat acesta.

Zsolt Nemeth a subliniat că Ungaria este deschisă faţă de continuarea discuţiilor pe această problemă cu România. El a reiterat totuşi poziţia MAE ungar în sensul că reglementarea situaţiei ţine de România.

Miercuri seara, scrie MTI, ministrul de externe român Titus Corlăţean l-a criticat pe ambasadorul ungar Oszkar Fuzes pentru că şi-a exprimat sprijinul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc şi a ameninţat cu expulzarea acestuia dacă ambasadorul nu ‘se menţine în limitele autorităţii sale’. Mai devreme miercuri, guvernul român a respins ferm remarcile făcute de Zsolt Nemeth care făcuse apel la România să renunţe la interzicerea simbolurilor secuieşti şi să pună capăt ‘agresiunii simbolice’.

Ministerul român de Externe l-a convocat pe Fuzes, care a făcut respectivele remarci într-un interviu televizat. Un comunicat ulterior declară inacceptabilă ‘intervenţia’ lui Nemeth. În replică, Ministerul ungar de Externe a afirmat că ‘ţine de România’ să rezolve această problemă, notează MTI.AGERPRES
Foto:AGERPRES

Vizualizări: 120

Comentează