Fotbal: Transferul lui Beckham, un montaj fiscal şi financiar unic

Fotbal: Transferul lui Beckham, un montaj fiscal şi financiar unic

“Am încheiat o alianţă unicat cu PSG”, anunţa David Beckham în cursul unei conferinţe de presă, joia trecută, referindu-se la un montaj efectiv inedit pe plan financiar şi fiscal, care ar permite starului englez să lase fiscului francez sume minime de bani.

În cursul întâlnirii cu presa, reprezentanţii clubului parizian au relatat cum s-a făcut tot posibilul pentru a se evita ca David Beckham să ajungă în “nefericita” situaţie de a avea statutul puţin avantajos de rezident fiscal francez. Trebuie să se îndeplinească cel puţin unul din următoarele patru criterii pentru a deveni rezident francez, conform lui Marie-Josee Aregui, avocată specializată în dreptul sportului: “domiciliul fiscal să fie în Franţa, să locuiască cel puţin 183 de zile (şase luni), centrul intereselor sale economice să fie în Franţa”, trei prime condiţii pe care Beckham nu le îndeplineşte, “şi să aibă o activitate profesională principală ‘full time’ şi nu ocazională”, acesta fiind de fapt singurul punct de dezbatere.

De exemplu, dacă David Beckham nu va încasa decât venitul minim garantat oricărui fotbalist profesionist, adică 2.200 de euro, el nu va fi taxat de fisc decât pe această sumă, precum şi pe o parte din produsele derivate vândute de club în numele său, conform unei părţi negociate printr-un contract paralel. “În niciun caz, el nu poate fi taxat pe veniturile sale globale dacă nu este rezident fiscal francez”, a adăugat avocata specializată în drept financiar.AGERPRES
Foto:AGERPRES

Vizualizări: 118

Comentează