Actorul Jean Dujardin va reveni pe scena Oscarurilor

Actorul Jean Dujardin va reveni pe scena Oscarurilor

Actorul francez Jean Dujardin va reveni pe scena Oscarurilor, pe 24 februarie, la un an de la câştigarea premiului pentru cel mai bun actor, în filmul ‘The Artist’, au anunţat organizatorii ceremoniei, citaţi de AFP.

Dujardin, primul actor francez care a primit prestigioasa statuetă, va înmâna un Oscar la ceremonie, ca şi ceilalţi artişti recompensaţi în 2012: Meryl Streep (cea mai bună actriţă), Octavia Spencer (cea mai bună actriţă în rol secundar) şi Christopher Plummer (cel mai bun actor în rol secundar).

‘Suntem onoraţi să îi vedem pe Meryl, Octavia, Christopher şi Jean, câştigătorii de anul trecut la categoriile de interpretare, revenind pe scena Oscarurilor’, spun într-un comunicat producătorii evenimentului, Craig Zadan şi Neil Meron.

Jean Dujardin a câştigat anul trecut statueta pentru rolul George Valentin, vedetă a filmului mut aflat în declin odată cu apariţia sonorului, care renaşte datorită unei admiratoare devenite între timp actriţă de succes (Berenice Bejo). Oscarul încorona atunci o perioadă excepţională la Hollywood pentru Dujardin, care primise şi Golden Globe şi premiul Sindicatului american al actorilor. Regizat de Michel Hazanavicius, ‘The Artist’ a câştigat cinci premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film, premieră pentru un film care nu este anglo-saxon.

Premiile Oscar, decernate de Academia de Arte şi Ştiinţe ale Cinematografiei, vor fi acordate pe 24 februarie la Dolby Theater din Hollywood. AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 149

Comentează