Un celebru actor şi prezentator, originar din R.Moldova, ucis de nicotină!

Un celebru actor şi prezentator, originar din R.Moldova, ucis de nicotină!

Pe 11 noiembrie s-a stins din viaţă artistul Ilya Olejnikov (pe numele său adevărat Ilya Klyaver), născut în 1947 la Chişinău.

Celebrul actor şi prezentator din Rusia, Ilya Olejnkov, a murit în dimineaţa zilei de ieri, la Sanct-Peterburg. Conform informaţiilor oferite de medicii clinicii în care se afla internat, prezentatorul emisiunii „Gorodok”, cauza decesului o constituie boala de plămâni de care suferea regretatul artist, boală provocată de fumat, scrie lifenews.ru. „Pneumonia doar a grăbit dezvoltarea bolii. Putem afirma că fumatul l-a ucis. De aceea pneumonia a evoluat cu astfel de complicaţii cu sfârşit letal. Plus că actorul mai avea şi probleme cu inima. Ilya Olejnikov a fumat până în ultima zi a vieţii sale, deşi medicii îi recomandaseră să renunţe la viciul ucigaş”, au declarat surse din cadrul spitalului.

Actorul aflase despre boala de care suferea – cancer pulmonar – în vara acestui an. Fusese internat şi chiar făcuse şedinţe de chimioterapie, dar a preferat să ascundă de toţi faptul că e bolnav, cu excepţia familiei şi a unui prieten, faptul că e grav bolnav.

Pe 29 octombrie a participat pentru ultima dată la filmările emisiunii „Gorodok”, care l-a făcut cu adevărat celebru.

Ilya Olejnikov este laureat al premiului ТЭФИ (1996) şi Artist al Poporului din Federaţia Rusă (2001). Şi-a început activitatea la Chişinău, în cadrul ansamblului de estradă „Fortina”, al Casei Tineretului.

A fost căsătorit de trei ori, a făcut „schimb” de nume cu fosta soţie, ea devenind Klyaver, iar el – Olejnikov. Fiul actorului, Denis Klyaver, este membru al trupei „Чай вдвоём”.

N.T.

Foto: lifenews.ru

Vizualizări: 2366

One Comment

  • Nume
    12 noiembrie 2012 | Permalink |

    Spre informatie – a lucrat si la Filarmonica moldoveneasca, fiind angajat in formatia lui MIHAI DOLGAN “CONTEMPORANUL”, CA UMORIST. aVEA CATEVA SCENETE FOARTE SIMPATICE, IN CARE SA PREZENTAT, CA UN BUN PROFESIONIST. l-AM VAZUT IN CONCERTELE DE ATUNCI A FORMATIEIE “CONTEMPORANUL”.

Comentează