Creaţia lui Eugen Doga i-a emoţionat. UITE cui dintre demnitari i-au dat lacrimile!

Creaţia lui Eugen Doga i-a emoţionat. UITE cui dintre demnitari i-au dat lacrimile!

Maximă securitate la concertul jubiliar al lui Eugen Doga. Palatul Naţional „Nicolae Sulac” a fost împânzit de agenţi de securitate nu pentru a-l apăra pe maestru, ci pe oficialii prezenţi în sală. Preţ de patru ore, melomanii au avut ocazia să asculte melodiile create pentru versurile poeţilor Grigore Vieru şi Mihai Eminescu, muzica pe care domnia sa a scris-o pentru filme, inclusiv melodia din „Lăutarii” lui Emil Loteanu. Pe scenă au urcat nu doar interpreţi autohtoni, ci şi artişti internaţionali, cum ar fi Paula Seling (România), Svetlana Mareeva (Rusia) şi Veronika Knaub (Estonia). Oaspetele de onoare al lui Eugen Doga a fost actorul din România, Florin Piersic.

„Sunt de patru zile în Chişinău şi nu am avut timp să dau o tură prin oraş. Numeroase interviuri televizate m-au obosit”, a declarat Florin Piersic pentru Jurnal TV. Deşi nu se cunoşteau, Paula Seling a acceptat cu drag invitaţia maestrului Doga de a fi prezentă la concertul său jubiliar. „Vorbisem doar la telefon. Emoţiile au fost mari căci am avut de cântat două melodii”, a declarat interpreta din România.
Creaţiile maestrului i-au impresionat pe politicienii aflaţi în sală. Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii, le-a mărturisit jurnaliştilor că de fiecare dată când aude muzica lui Eugen Doga, nu-şi poate stăpâni lacrimile. „Trebuie să avem grijă de cei care ne reprezintă ţara în toate colţurile lumii”, a declarat Bumacov pentru Jurnal TV. La rândul său, premierul Vlad Filat l-a catalogat pe artist drept o personalitate unicat a ţării noastre. Serafim Urecheanu, preşedintele Curţii de Conturi a rămas şi el impresionat de spectacol. Doar preşedintele Timofti s-a arătat a fi scump la declaraţii, rugând jurnaliştii „să-i dea voie să se concentreze la concert”.
Precizăm că melodiile compozitorului Eugen Doga au răsunat aseară într-un concert de zile mari la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, cu genericul „Toamna Romantică”. Spectacolul, organizat cu ocazia celei de-a 75-a aniversare a maestrului, se va repeta şi astăzi. Artiştii vor fi acompaniaţi de Orchestra Simfonică „Teleradio Moldova”, orchestra Filarmonicii de Stat „Serghei Lunchevici”, dar şi de corul Sălii cu Orgă.
L.N.

Vizualizări: 1539

3 Comentarii

  • Lori
    26 octombrie 2012 | Permalink |

    da, a fost un concert taman ca pe timpul comunistulor, toata atentia era pentru rindurile 16,17, tocmai pentru acei, care nu au cumparat bilete, dar ca intotdeauana ” na haleavu”, spectatorii, care si-a cumparat bilete, probabil au fost pentru a se intoarce cheltuielile, in rest un lunggggggggg OBOSITOR concerttttttt…nu contest talentul lui Doga, dar nu-mi place moda asta moldoveneasca, cand incepem sa cantam diferambe unuia se uita,, ca AU MAI RAMAS FOARTE PUTINI, AICI, LA NOI ACASA , CARE TRAIESC INTR-O SARACIE LUCIE SI ATATEA FOARTE BUNI DE ACU AU PLECAT…E bine sa-i respectam si apreciem pe toti acei, care cu adevarat ne reprezinta ca cultura si popor , sa nu vina oficialii numai la inmormintari cu elogiii scrise pe hirtie, ca s nu mia spun CA NU SE FACE ABSOLUT NIMIC PENTRU A PASTRA SI DA CONTINUITATE CREATIILOR CELOR, CARE AU PLECAT…

  • Adelina
    27 octombrie 2012 | Permalink |

    Si de ce oare domnul compozitor nu a participat la Marele Mars al Re-Unirii noastre cu România din 16 Septembrie din Chisinau ?

    P.S
    In privinta prietenilor. Prin August trecut ati mers la munte in Carpati impreuna cu jurnalistul Constantin Tanase la un caprenean unionist fermier din muntii Carpati. Acestia nu va sunt prieteni ?

  • Suruceanu S.
    27 octombrie 2012 | Permalink |

    Prezenta la concert, am realizat ca pe langa falisitatea vadita a unor “sus pusi”, dupa siragul de vorbe-n vand si elogii la adresa compozitorului, acest spectacol ne-a intors in timp. Nici o deosebire, era precum un concert in palatul Octombrie in anii 70-80. Ma refer la organizare, mucegai, scenariu si chiar.. muzica. Ne-am intors in timp. Intocmai!

Comentează