Mihai Volontir ieşea pe scenă, deşi orbise

Mihai Volontir ieşea pe scenă, deşi orbise

În timp ce presa din R.Moldova scrie că apreciatul actor Mihai Volontir (78 de ani) ar fi internat în spital din cauza diabetului de care suferă de mai mulţi ani, în presa din Rusia se afirmă că acesta ar fi bolnav de cancer, care a dat şi metastaze.

Unul dintre actorii moldoveni deveniţi celebri departe peste hotarele ţării noastre, Mihai Volontir, este internat de patru luni la Spitalul de Oncologie din Chişinău. După cele opt intervenţii chirurgicale suferite până acum în oraşele Moscova, Sanct-Peterburg şi Chişinău, starea sănătăţii artistului s-a agravat. Eufrosinia Dobândă-Volontir, soţia actorului, a declarat pentru presa din Rusia că tot ce putem face este să ne rugăm pentru sănătatea lui.

Are metastaze în organele vitale

Totul a început în iunie, când Mihai şi-a fracturat un picior. Şi nu a trecut mult că boala veche a revenit. Cancerul, care până atunci fusese operat de patru ori, a evoluat cu metastaze care i-au afectat organele vitale vitale.
„Anul trecut ne-a ajutat Vlad Filat. Sub patronajul prim-ministrului, actorul a fost operat în Rusia. Dar acum, că boala a revenit şi mai nemiloasă, cum am putea să-l ajutăm?”, se întreabă colegii de scenă ai artistului de la Teatrul Naţional „V.Alecsandri” din Bălţi.

Klara Luciko îl salva

Eufrosinia Dobândă-Volontir spune că în 1980 soţul ei s-a îmbolnăvit de diabet. Din cauza bolii,în 1995 actorul a orbit. Dar nici orb nu a renunţat la scenă! „Numai Dumnezeu ştie cum o făcea. Dacă pe masă se afla un pahar, el nu-l vedea, dar parcă îl simţea. Era în perioada în care fiica noastră, Stela, ne-a dăruit o nepoţică. Doar din povestirile noastre Mihai ştia că ea are ochii albaştri”, spune soţia actorului pentru eg.ru. În acele clipe grele, Klara Luciko, cea care i-a fost colegă în serialul „Ţiganul”, i-a dat o mână de ajutor. Regretata actriţă a deschis un cont în bancă, încercând să adune banii necesari pentru operaţie. E drept că imediat ce a aflat despre aceasta, actorul, mândru din fire, a închis contul. „Atunci a venit un grup de medici din America şi l-au operat. Şi-a recăpătat văzul, astfel a putut să-şi vadă nepoata pentru prima dată. Dar nu a vărsat o lacrimă – aşa i-i firea. Acum însă plânge adesea: boala l-a epuizat. Iar cu Klara a comunicat până la moartea ei. Graţie soţului meu, ea a devenit celebră, doar Mihai nu e doar actor, e şi regizor”, spune soţia lui „Budulai”.
Totuşi, atunci când colega lui a decedat, Mihai Volontir nu a putut merge la înmormântarea Klarei Luciko. „Lumea zicea că el a trădat-o. Dar puţini ştiau cât de bolnav era el în acea perioadă. Drumul era lung, inima lui nu ar fi rezistat”, afirmă doamna Volontir.

„Rugaţi-vă pentru sănătatea lui!”

Cei doi actori au un venit lunar de vreo 5000 de lei, dar nu se plâng. „Nu-mi trebuie nimic, vreau doar să-l am pe Mihai alături. Vă rog să vă rugaţi şi voi pentru sănătatea lui!”, a spus Eufrosinia Dobândă-Volontir.
Natalia TUTUNARU

Vizualizări: 1258

Comentează