ŢARA în care oamenii NU vor să primească HYPERMARKETURILE

ŢARA în care oamenii NU vor să primească HYPERMARKETURILE

India este afectată joi de o grevă a micilor comercianţi, susţinută însă de opoziţie şi de marile sindicate, care se împotrivesc prezenţei companiilor străine din domeniul marii distribuţii, o mişcare căreia s-au alăturat şi angajați din transporturi şi care este însoţită de manifestaţii şi diferite forme de protest, precum blocarea a unor autostrăzi şi căi ferate.

Mai multe trenuri au fost blocate de manifestanţi în timp ce oraşele Calcutta şi Bangalore, fief al opoziţiei, erau practic blocate din grevei şi mulţimii de protestatari ieşită în stradă. Şcolile şi companiile au fost închise în oraşele unde sindicatele sunt bine reprezentate în timp ce mijloacele de transport public au rămas în depouri.

Anul trecut în luna decembrie, în urma presiunii opoziţiei şi a micilor comercianţi, autorităţile de la New Delhi au renunţat la planul de a permite companiilor străine să deschidă hypermarketuri, dar acum premierul Manmohan Singh a revenit asupra deciziei şi consideră că această măsură va stimula economia naţională aflată într-o severă pierdere de viteză.

Sursa: evz.ro

Foto: Hepta

Vizualizări: 986

One Comment

  • IULIAN
    20 septembrie 2012 | Permalink |

    cam asa o sa fie si in md. oamenii vor fi manipulati sa protesteze pentru ca firmele autohtone sa mentina in continuare preturile ridicate

Comentează