FC Barcelona, o nouă campanie: ”Lasă-te de fumat cu Barca!”

FC Barcelona, o nouă campanie: ”Lasă-te de fumat cu Barca!”

Clubul catalan promovează alături de Uniunea Europeană un program personalizat pentru o viaţă cît mai sănătoasă, scrie jurnal.md.

Barcelona demonstrează încă o dată că sloganul său, “Mai mult decît un club”, nu e vorbă goală. Chiar în ajunul debutului în noua ediţie a Ligii, diseară cu Spartak Moscova, preşedintele Sandro Rosell a oficializat implicarea grupării catalane într-un alt proiect extrasportiv: “Lasă-te de fumat cu Barca!”.

O campanie organizată împreună cu Uniunea Europeană gîndită a fi un ajutor pentru ca 28 de milioane de locuitori ai Bătrînului Continent să renunţe la tutun. “Lasă-te de fumat cu Barca!” propune suporterilor echipei, ai fotbalului şi ai sportului în general un program personalizat pentru o viaţă cît mai sănătoasă.

“Le oferim consiliere zilnică, încurajări şi ajutor practic în tentativa de a cîştiga bătălia cu ţigările”, a precizat Rosell, luni seară, la prezentarea oficială. Proiectul se sprijină pe iCoach, un instrument online gratuit folosit deja de aproape 250.000 de europeni hotărîţi s-o rupă definitiv cu tutunul.

Sponsor UNICEF
Un alt proiect extrasportiv în care sînt implicaţi catalanii este parteneriatul cu UNICEF. Barcelona s-a angajat în 2006 să plătească 1,5 milioane de euro anual fondului internaţional al ONU pentru urgenţele copiilor. Tot de atunci, jucătorii blaugrana au înscris pe tricouri logo-ul UNICEF.

“Folosind limbajul universal al fotbalului, putem ajuta tot mai mulţi cetăţeni europeni care intenţionează să devină irezistibili foşti fumători pe viaţă” (John Dalli, comisar european pentru sănătate)

Foto: marca.com

Vizualizări: 156

Comentează