Eşti răcită? 4 alimente care întârzie vindecarea – Evită-le!

Eşti răcită? 4 alimente care întârzie vindecarea – Evită-le!

Stii ca e bine sa bei multe lichide, sa mananci supa calda si sa te odihnesti, insa stii care sunt alimentele care iti inrautatesc starea?

Sucuri dulci

E drept ca trebuie sa bei multe lichide, insa nimeni nu iti spune ca sucurile cu zahar in exces impiedica celulele albe sa isi faca datoria si sa lupte impotriva virusului.

Mancaruri grase

Alege proteine, mai ales peste, pui sau curcan, intrucat ajuta la producerea de noi celule albe. Evita, insa mancaruri grase si prajeli intrucat sunt mai greu de digerat si iti pot afecta sistemul imunitar.

Alcool

Nu credem ca te vei apuca sa dai o petrecere fiindca ai racit, insa daca te tenteaza sa consumi un pahar de vin, abtine-te. Proprietatile alcoolului iti incetinesc sistemul imunitar si nu iti lasa organismul sa lupte impotriva infectiei. In plus, te deshidrateaza, scrie feminis.ro.

Lactate

Lactatele pot contribui la ingrosarea mucoasei, facandu-te sa te simti mai rau decat te simteai initial. Cu toate acestea, efectul nu a fost confirmat 100%. Daca in cazul tau nu se aplica, poti profita de lactate intrucat sunt o sursa de proteine si vitamina D, care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiei.

Foto: feminis.ro

Vizualizări: 514

Comentează