Badminton: China şi-a retras jucătorii de la Openul Japoniei

Badminton: China şi-a retras jucătorii de la Openul Japoniei

China şi-a retras jucătorii de la Openul Japoniei la badminton, programat în această săptămână, în timp ce o echipă ciclistă niponă a fost exclusă de la o cursă care are loc în China, ca urmare a crizei generate de disputa teritorială dintre cele două ţări privind suveranitatea asupra arhipelagului Senkaku/Diaoyu.

Yoshio Sekine, vicepreşedintele Federaţiei japoneze de badminton, a confirmat marţi că jucătorii din China s-au retras de la această competiţie. “Sportivii chinezi şi-au anulat participarea la acest turneu şi este păcat. Avem, însă, o mulţime de alţi jucători foarte buni şi sunt sigur că vom asista la meciuri de calitate”, a precizat Sekine.

Tot marţi, Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat că echipa japoneză Aisan a fost exclusă de la Turul Chinei, existând temerea că o măsură similară ar putea fi luată şi cu ocazia Turului Beijingului, programat între 9 şi 13 octombrie.

“Este adevărat că echipa japoneză a fost exclusă”, a declarat pentru agenţia Reuters preşedintele UCI, Pat McQuaid.

Săptămâna trecută, China a reacţionat vehement la anunţul Japoniei privind naţionalizarea insulelor revendicate de Beijing, după ce îşi reafirmase suveranitatea asupra arhipelagului Senkaku/Diaoyu. În China au avut loc totodată ample manifestaţii populare anti-nipone.AGERPRES
Foto:AGERPRES

Vizualizări: 151

Comentează