AVERTISMENT! Gheaţa de la Polul Nord se va topi în patru ani

AVERTISMENT! Gheaţa de la Polul Nord se va topi în patru ani

Cercetătorul Peter Wadhams, unul dintre cei mai mari experti în meteorologie, prezice că gheaţa de la Polul Nord se va topi în patru ani, scrie libertatea.ro.

Profesorul Wadhams este tot mai îngrijorat de încălzirea globală. “Schimbarea climatică nu mai este o problema pe care o putem rezolva în urmatoarele decenii. Trebuie să luam măsuri şi să reducem nivelul de dioxid de carbon, dar să apelăm şi la noile tehnologii din bioinginerie, care pot încetini acest proces dramatic”, a explicat profesorul Wadhams pentru The Guardian.

Acesta a adăugat: “La început am crezut că gheaţa va mai rezista încă 50 de ani, însă straturile au început să se topeasca rapid, mai ales în lunile de vară”.

Suprafaţa îngheţată din zona polară contribuie la păstrarea echilibrului sistemului climatic global. Datorită suprafeţei sale lucioase, calota îngheţată reflectă peste 80% din lumina solară. Atunci când gheaţa se topeşte creşte şi suprafaţa oceanului expusă luminii solare care este absorbită în procent de 90% şi conduce la încălzirea Oceanului Arctic.

Foto: libertatea.ro

Vizualizări: 276

Comentează