Anna Danilova: „Ceasul meu indică mereu ORA CAFELEI”! FOTO

Anna Danilova: „Ceasul meu indică mereu ORA CAFELEI”! FOTO

Pentru a o impresiona pe persoana dragă nu este neapărat să-i oferi ceva scump. Uneori este mai important să depui suflet, dragoste şi imaginaţie în darul pe care vrei să-l oferi. În acest sens, cadourile personalizate, create de Anna Danilova (32 de ani), pot constitui cea mai bună alegere, acestea fiind confecţionate din materie primă ieftină şi uşor de găsit. Anna a ales boabele de cafea.

Anna Danilova a absolvit facultatea Relaţii Economice Internaţionale, dar ceea ce face acum nu are nicio legătură cu studiile sale. Îndrăgostită iremediabil de cafea, tânăra a decis să combine utilul cu plăcutul şi să creeze lucrări handmade din boabe de cafea. Astfel, casa ei a ajuns să miroase a cafea proaspăt prăjită datorită suvenirilor ornate cu boabele negre.

Deşteptătorul său e aroma de cafea

„Dintotdeauna mi-a plăcut gustul cafelei, felul în care arată boabele şi aroma acestora. Prima lucrare „intens cafeinizată” am realizat-o acum un an. Până acum am reuşit să confecţionez multe lucruri interesante, neobişnuite şi creative: ceasuri, corăbioare, ceşti, brazi decorativi, rame pentru fotografii, toate decorate cu boabe de cafea”, ne-a declarat femeia.
Anna a participat şi la concursuri unde a luat primul loc pentru cel mai neobişnuit şi creativ brăduţ. Unul făcut din boabe de cafea, evident.

Fiul ei nu suportă mirosul

Pentru Anna, cafeaua de dimineaţă a devenit un adevărat ritual. „Eu prefer cafeaua arabică. În fiecare dimineaţă macin boabele de cafea şi le fierb. Aroma este ademenitoare, pur şi simplu o ador!”, a menţionat Anna, specificând că ea consumă cel mult două căni mari de cafea cu lapte pe zi. Spre deosebire de ea, fiul său, Vladimir, nu suportă acest miros. „Familia mea mă susţine în tot ce fac. Îmi dau sfaturi şi îmi sunt cel mai aprig juriu. Însă aroma de cafea nu le place la toţi ai casei. De exemplu, fiului meu. De aceea mă strădui să lucrez atunci când el e la grădiniţă”, susţine ea.

Preţuri simbolice

Atunci când vin sărbătorile, Anna Danilova nu stă prea mult pe gânduri la capitolul cadouri. Persoanele dragi zâmbesc de fiecare dată când îşi deschid darurile oferite de meşteriţă, fiindcă ştiu că îi aşteaptă o surpriză cu aromă de cafea. Mai mult, toate rudele şi prietenii ei şi-au decorat casa cu obiectele create de Anna. Lucrările sale se vând la preţuri simbolice, pe internet sau la iarmaroacele handmade. Preţul unui obiect îl stabileşte în dependenţă de cheltuieli şi de munca depusă, acesta oscilând între 100 şi 350 de lei. „Crearea unei lucrări mai simple îmi ia circa trei ore, iar lucrările mai complicate le fac uneori şi în trei zile”, spune Anna.

Va confecţiona şi bijuterii din boabe

Anna Danilova visează să-şi deschidă propriul magazin, iar în curând va începe să confecţioneze şi bijuterii din boabe de cafea. „Am realizat atâtea lucrări că nici nu le mai ştiu numărul. Aş vrea să am propria afacere şi să-mi dedic tot timpul acestei pasiuni”, ne-a declarat meşteriţa.*


Doina POPOV

Vizualizări: 1062

2 Comentarii

  • rita
    18 septembrie 2012 | Permalink |

    vreau si eu un ceas ca al eeeei!!!!!!!!!!!!!

  • anna80
    18 septembrie 2012 | Permalink |

    )))))

Comentează