Doi funcționari de la primăria Strășeni riscă 10 ani de pușcărie

Doi funcționari de la primăria Strășeni riscă 10 ani de pușcărie

Doi funcţionari ai primăriei Străşeni sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă și riscă de la 5 până la 10 ani de pușcărie, informează jurnal.md

Aceştia sunt bănuiţi că ar fi pretins şi primit sistematic de la cetăţeni care efectuează tranzacţii cu loturi de pământ sume de bani între 500 și 1500 de euro, pentru a îndeplini obligaţiile de serviciu.

Colaboratorii Centrului Anticorupţie au pus mâna pe aceștia după ce au instalat în birourile celor doi angajaţi ai primăriei camere video, ceea ce a permis interceptarea şi înregistrarea faptelor de pretindere şi primire a mijloacelor băneşti.

În urma percheziţiilor, atât la birourile celor doi, cât și la domicilii, ofițerii anticorupție au depistat şi ridicat mijloacele băneşti şi documente referitoare la tranzacţiile cu terenuri.

Pe numele funcționarilor a fost pornită o cauză penală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 până la 10 ani cu amendă de până la 60 de mii de lei, precum şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
foto: qmagazine.ro

Vizualizări: 232

Comentează