EXCLUSIV! Eugen Doga: „ Am fost „trădat” de soţie!”

EXCLUSIV! Eugen Doga: „ Am fost „trădat” de soţie!”

Maestrul a suferit un accident vascular, iar Natalia Doga a fost cea care a chemat salvarea

Marele maestru Eugen Doga a fost internat pentru o săptămână în secţia de neurologie a Spitalului de Urgenţă. Îndrăgitul compozitor a suferit un accident vascular în formă uşoară. Cea care a chemat salvarea a fost soţia maestrului, Natalia. Contactat de APROPO, Eugen Doga ne-a declarat că se simte mai bine şi că continuă să urmeze tratamentul prescris de medici.

Cu toate că are un program de muncă destul de încărcat la Moscova, Eugen Doga a fost nevoit să revină acasă deoarece avea unele probleme de sănătate. Maestrul ne-a declarat că soţia sa, Natalia, a fost cea care „l-a trădat” şi a chemat salvarea.

„Fug de medici”

„Îi dau soţiei bătăi de cap, dar asta e. Nu ştiu ce m-aș face fără ea. Eu m-am născut sub soare şi ştiu cum să fac faţă caniculei de afară. Nu am probleme cu inima, dar ca orice persoană, am şi unele probleme de sănătate, iar soţia „m-a trădat” şi a chemat salvarea. Nu a fost nimic grav. Niciodată nu mi-a plăcut să merg la spital, fug de medici, noroc de Natalia că mă duce cu forţa”, ne spune glumind marele maestru, precizând că în momentul de faţă „este ascultător şi urmează tratamentul prescris de medici”.

Lucrează cot la cot cu muncitorii

Revenit acasă, Eugen Doga a început să se ocupe de reparaţia „Salonului muzical” care se va afla în incinta casei sale. Distinsul compozitor lucrează cot la cot cu lucrătorii, cu toate acestea, maestrul ne-a asigurat că ţine cont de sfaturile medicilor şi nu forţează nota. „De atâţia ani mă zbat să deschid acest „Salon muzical” şi să fac reparaţie, încât deja îmi este ruşine. Îmi mare parte, am finisat, ne-a mai rămas să punem la punct câteva detalii. Sunt ajutat financiar de prietenii mei şi de oameni cu suflet mare. În fiecare zi primesc ajutor, chiar şi în aceste momente, cineva a fost la mine şi mi-a spus că este dispus să asigure „Salonul muzical” cu curent electric. Vreau ca toată lumea să înţeleagă un lucru, acest salon nu mi-l deschid mie, ci tinerilor compozitori care vor să studieze arta compoziţiei şi să lanseze proiecte muzicale. Ministrul Focşa mă miră pe zi te trece. Acest om nu a întreprins nimic, nu oferă o mână de ajutor muzicii, culturii din R. Moldova”, ne spune Eugen Doga, vădit afectat de atitudinea nepăsătoare a ministrului Culturii, Boris Focşa. Acum o lună, prim-ministrul Vlad Filat i-a făcut o vizită maestrului şi i-a promis că-l va ajuta financiar pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectul iniţiat acum opt ani. Premierul i-a dus în dar marelui compozitor un televizor plasmă şi un DVD, iar la rândul său, Eugen Doga i-a dăruit câteva CD-uri cu muzica sa.

„Mă chinuie Veronica Micle”

La inaugurarea „Salonului muzical”, artistul intenţionează să-i invite pe cei mai renumiţi muzicieni şi compozitori atât de pe ambele maluri ale Prutului, cât şi de la Moscova. Eugen Doga mai stă acasă doar câteva zile deoarece pregăteşte un spectacol grandios care va avea loc în capitala rusă. În cadrul acestuia, artişti din Rusia vor interpreta, în rusă şi română, piese celebre ale compozitorului basarabean. „De asemenea, am concerte atât în R. Moldova, cât şi în România. Nu am timp liber deloc. În august, împreună cu soţia, vrem să mergem pentru câteva zile la munte. Am un program încărcat şi trebuie să realizez multe. Dacă pe Eminescu, Veronica Micle l-a chinut cu dragostea, pe mine mă chinuie cu poezia. În acest moment, lucrez la unele creaţii pe versurile ei”, ne mai spune Eugen Doga.
Lena Negru
Foto: Nadejda Roşcovanu

Vizualizări: 2496

Comentează