Vlad Gorgos s-a supărat pe Vlad Filat: „Mă doare că-l aduce pe Julio Iglesias la Chişinău”

Vlad Gorgos s-a supărat pe Vlad Filat: „Mă doare că-l aduce pe Julio Iglesias la Chişinău”

Vlad Gorgos este revoltat de faptul că prim-ministrul Vlad Filat sponsorizează venirea lui Julio Iglesias la Chișinău. Producătorul îl acuză pe premier că acesta găsește finanțe pentru a le aduce în R. Moldova pe unele vedete de talie internațională, pe când artiștii noștri sunt neglijați atât de Ministerul Culturii, cât și de Guvern. Conducătorul formației „Millenium” consideră că interpreții de la noi nu-și permit să organizeze spectacole la Palatul Național din lipsă de fonduri, pe când cei de talie internațională sunt tot mai solicitați la noi. După părerea sa, aceasta se datorează faptului că acestea au loc sub patronajul oamenilor influenți din R. Moldova, care sunt dispuși mai degrabă să plătească venirea unui artist de peste hotare decât pentru unul autohton.

Tot mai mulți artiști de la noi se întreabă de ce pentru vedetelor de talie internațională se găsesc bani pentru un concert la Palatul Național, iar ai noştri sunt nevoiți să cerșească pentru a avea parte de un concert jubiliar? Este și cazul lui Vlad Gorgos, care se declară indignat de faptul că premierul Vlad Filat îl aduce la Chișinău pe Julio Iglesias. „Mă doare că Julio Iglesias ori Lara Fabian vin în ţara noastră sunt patronajul premierului Vlad Filat. Mă închin în faţa marilor stele, doar oare nu am putea creşte şi noi stele? Nu-mi este frică să spun lucrurilor pe nume deoarece sunt cetățean al acestei ţări. Oare cei care îmi răspund cu un zâmbet ironic mai merită să fie conducătorii aceste ţări?”, se întreabă Vlad Gorgos.

„Nu port nicio culoare politică!”

Producătorul formaţiei „Millenium” a declarat pentru „apropo”că şi-ar dori să facă un concert cu Benone Sinulescu la Palatul Naţional, dar din păcate, nu dispune de banii necesari. „Nu-mi este ruşine să spun acest lucru, ba din contra, îl spun cu tristețe”, ni se destăinuie Vlad Gorgos, precizând că graţie lui Igor Dodon, concertul jubiliar al trupei „Millenium” a avut loc. La spectacol, în afară de Igor Dodon, nu a venit niciun lider politic, cu toate că li s-au trimis invitații. De atunci, gurile rele nu încetează să-i acuze pe cei de la „Millenium” că s-au vândut Partidului Socialiştilor, al cărui preşedinte este Dodon. „Când vor înceta să mai arunce cu pietre în formaţia la cârma căreia sunt 15 ani? Nu port nicio culoare politică! Şi ce, dacă Partidul Socialiştilor a câştigat în Franţa alegerile prezidențiale, Sarkozy ar fi trebuit să-i împuşte pe toţi cei care-i ieşeau în cale? Ba din contra, el le-a spus că nu trebuie să se urască unul pe celălalt şi că trebuie să iubească Franţa. Acest lucru ar trebui să fie valabil şi la noi în ţară!”, a declarat producătorul.

Îl laudă pe Dodon

„Despre „Millenium” se spune că ne-am fi vândut. Aceste acuzaţii vin din partea celor care stau în faţa calculatorului, rod pantalonii şi nu au ce face. Îl laud pe Igor Dodon pentru că munceşte. Acest om ne-a susţinut nu doar pe noi, ci şi pe alţi oameni de cultură. Am fost ajutaţi şi de Voronin, dar nu înseamnă că ne-am vândut lui. Când m-am adresat lui Igor Dodon să ne ajute la spectacol, a acceptat necondiţionat. Nu mi-a cerut să mă înscriu în partidul său ori să-l ajut în campanii”, ne povesteşte Vlad Gorgos.

Îi dă în obraz şi lui Chirtoacă

Nici Dorin Chirtoacă nu a scăpat de „sita” producătorului formaţiei „Millenium”. Acesta este indignat că în parcurile din Chişinău se fac frigărui, acestea sunt neîngrijite, iar edilul capitalei nu întreprinde măsuri în acest sens.

Nea Beni, bunicul celor de la „Millenium”

Băieţii de la „Millenium” şi artistul de peste Prut, Benone Sinulescu, pregătesc un nou album pentru fanii lor de pe ambele maluri ale Prutului. Zilele acestea, vedeta din România a venit la Chişinău pentru a înregistra o nouă melodie pentru albumul de muzică laică la care lucrează alături de formaţia „Millenium”.
Despre colaborarea cu Benone Sinulescu, membrii formaţiei „Millenium” au doar cuvinte de laudă. Aceștia spun că au ce „fura” de la artistul de peste Prut, pe care-l consideră un interpret desăvârșit. „Pentru noi este şi un tată şi un bunel”, spune băieţii. La rândul său, Nea Beni s-a îndrăgostit de membrii trupei, pe care-i consideră copii cuminţi, educaţi şi cu cei şapte ani de acasă: „Pentru mine, cei şapte ani de acasă sunt importanţi, căci din celelalte colaborări pe care le-am avut cu interpreţi din România, s-a ales doar cenuşa”.

Nea Beni i-a dat bani lui Anatol Dumitraş?

Benone Sinulescu spune că nu poate înţelege de ce Anatol Dumitraş a ieşit în presă cu noi acuzaţii la adresa sa, când e fapt, ei doi au îngropat securea războiului, fapt confirmat şi de Vlad Gorgos. Cel din urmă spune că Nea Beni i-a plătit lui Anatol Dumitraş ca să-i permită să cânte melodia „Dulce-i vinul”. „Sunt martor, chiar eu le-am organizat întâlnirea! Ştiu că s-au înţeles şi că s-au despărţit mulţumiţi”, ne spune producătorul.

Se pregătesc de turneu

Pe 12 mai, „Millenium” va merge la Bucureşti, unde urmează să susţină concerte, dar şi să repete cu Benone Sinulescu piesele pe care urmează să le înregistreze pentru următorul album. De asemenea, formaţia se pregăteşte şi de un turneu pe care-l vor întreprinde în Canada. „Millenium” va susţine nouă concerte în nouă oraşe, printre care Toronto şi Montreal. Vlad Gorgos consideră că formaţia este mai bine primită în afară ţării decât la ea acasă. „Nu e o formaţie oarecare. Până acum am adus acasă zeci de premii, apărând cinstea ţării şi vorbind despre R. Moldova. Recent, am fost la Petersburg unde am avut un succes enorm. Am fost trimişi de Guvern să cântăm de Ziua Tricolorului. Am primit atâtea aplauze şi felicitări din partea ruşilor încât mai că-mi vine să merg să cânt doar acolo. În România ne bucurăm de același succes, dar situaţia e alta la noi acasă. Nu înţeleg ce se întâmplă cu cei care ar trebui să promoveze interpreții talentaţi din Moldova”, spune cu regret Vlad Gorgos.*
Lena NEGRU

Vizualizări: 3784

9 Comentarii

  • Viviana
    15 mai 2012 | Permalink |

    Gorgos asta e un soarece care roade tot ce gaseste, ba da te-ai vindut si inca foarte ieftin!!!nu te compara cu Iglesias, nu esti si nici nu vei fi ca el si hai sa recunoastem ca Milenium nu este o trupa super-mega-extra, doar ei isi cinta cintecele,in rest nu le fredoneaza nimeni, sint greoi de tot!!!!!!!!
    P.S Gorgos, cu bita nu se face si nici nu s-a facut arta niciodata!!!

  • iri
    15 mai 2012 | Permalink |

    am ris de m’am prapadit de omul ista. el are mania velicia. saracul de el! tu te compari cu Iglesias? n’am nimic impotriva copiilor din trupa, dar ei is in alta categorie de greutate. e ca si cum ai compara o pictura din scuar de la noi cu Picasso. Gorgos, eu is omul care plateste biletul. eu! si nu dau nici 50 de lei la Millenium, sa am iertare. Asta si pentru ca te-ai vindut pentru 3 kapishi. si lui Voronin, si lui Dodon, caruia ii cinti osanale.

  • 15 mai 2012 | Permalink |

    Vlad Filat este neintrecut la populism. De asta si ignora artistii nostri autohtoni pentru ca cei straini au priza mai mare la public. Inteleg ca Iglesias este artist de talie internationala, dar cred ca si la noi sint nume grele. De ce domnul Filat nu-l invita de exemplu pe Marele Maestru Eugen Doga ?
    Sau Eugen Doga nu este pe placul simpatizantilor PLDM ?

  • 15 mai 2012 | Permalink |

    Filat mai bine s-ar ocupa cu probleme cetatenilor decit ar organiza concerte de milioane. Filat a primit si obiectii de peste hotare, ca mai bine s-ar ocupa cu problemele economice si sociale, mai putin cu PR-ul

  • iubitor de folclor
    15 mai 2012 | Permalink |

    Sunt de acord cu V.Gorgos. Ideea este ca Guvernul si cei de la conducere sa sustie cultura si interpretii autohtoni. Dar ce se intimpla: concertul de duminica la Teatrul Verde, Irina Loghin cinta “casa parinteasca nu se vinde”, pe cind Mihai Ciobanu, cel care a lansat piesa si care pe buna dreptate este al nostru nu este invitat la spectacol. mai bine invitati de peste Prut ,cu o remunerare grasa si frumusica, pe cind ai nostri “las’ca vor intelege…., sunt ai nostri”

  • Mircea
    16 mai 2012 | Permalink |

    sunt de acord cu cele spuse de Gorgos, chiar daca nu sunt un fan inrait a formatiei, imi plac cateva piese nu stiu daca sa rezista un concert, ESTE F. BINE, SA AVEM POSIBILITATE SA ASCULTAM VEDETE DE TALIE INTERNATIONAL, DAR NU INTELEG CE ARE STATUL CU BISNESSUL, BILETELE COSTA ENORM, CONCERTUL ESTE ORGANIZAT DE FIRMA PRIVATA, CARE E TREABA LUI FILAT? PLUS, CA IN MOLDOVA SA FORMAT CHIAR O MAFIE A ASA ZISELOR FIRME DE IMPRESARIAT SI ORGANIZARE CONCERTE, SA INCERCE CINEVA SA LE FACA CONCURENTA!!! Tot aici tin sa mentionez, ca unii comenteaza, ca ‘ sa vindut “, dar ce oportunitati mai are o formatie, daca ceilalti nui sustin cu nimic, ii folosesc NUMAI IN CAMPANII ELECTORALE, de ce ar trebui Milenium sa refuze sustinerea lui Dodon, numai de atata, ca cuiva nui place partidul lui, exact asa au fost blamati si cei de la NOROC, ca au fost sponsorizati de moldovenii.md, BRAVO LOR SI RUSINE ‘PATRIOTILOR DEMOCRATI SI LIBERALI’, cre stiu sa faca numai declaratii, OARE CINE A DISTRUS NOROCUL ULTIMA DATA, OARE CINE LA DISTRUS MORAL PE MIHAI DOLGAN, OARE CINE LA REPRESSAT MAI MULT SOVIETICII ORI AI NOSTRI/ Gorgos o fi bun , o fi rau dar tine formatia, baietii muncesc, sunt apreciati, dar sa stiti ca deloc nu e usor sa rezisti in mafia moldoveneasca, incepind cu vesnicul Goga si terminind cu “saracii ” functionari de la Ministerul inculturiii

  • +1
    16 mai 2012 | Permalink |

    +1, de ce sinteti ipocriti si faceti speculatii …. ce ar trebui sa faca artistii, daca acei, care ar trebui sa-i ajute, acei, care ar trebui sa ia masuri pentru pastrarea si dezvoltarea valorilor, care stau la baza culturii nationale sint niste profitori, cei de la minister de la focsa si pana la sefa aparatului sint cumnatii, finii, nanasii, cumatrii, amantele celor care azi ne guverneaza, ce sa faca artistii cu talent de la Dumnezeu, care nu o data le-a batutu la usa au fost refuzati sau au ramas numai cu promisiuni, sa moara de foame, sau sa ia calea celor, care canta cu fonograma si pe la chefurile demnitarilor, ca niste “juju, catel tarcat, care face “apport” sefului. Artistii cu adevarat talentati nu au capacitati de lingusire, injosire, servire ei nu sint baieti smecheri , care stiu a canta diferambe sefilor!!! Decat sa criticati, ca ‘s-au vindut” mai bine uitati-va cine VINDE TARA SI CINE ISI BATE JOC DE CETATENI, UNDE SE DUC MILIARDELE, CARE VIN IN TARA UNELE IMPRUMUT ALTELE GRANTURI, PE CE LEGI SI PROIECTE ABSURDE SI INEFICIENTE SE SPALA MILIOANE. Cei, care il critica pe Gorgos, sa faca ei mai mult, decat Dodon pentru arta

  • alina
    17 mai 2012 | Permalink |

    da Gorgos acesta permanent este suparat pe ceva…..)))

  • Lucia
    17 mai 2012 | Permalink |

    Dl Filat mai bine ar vizita casa de batrini de la Cocieri sa vada in ce mizerie traesc oamenii , lui Filat e a concert si il reclamiaza la toate posturile de televiziune.

Comentează