Nicolae Glib: „Sunt un mentor sever pentru fiul meu!”

Nicolae Glib: „Sunt un mentor sever pentru fiul meu!”

Nicolae Glib este în culmea fericirii şi asta deoarece unul din cei patru copii ai săi, Isidor (29 de ani), a decis să-i calce pe urme. Într-un interviu acordat „apropo”, interpretul de muzică populară a recunoscut faptul că a fost şi este un profesor sever pentru feciorul său.

Nicolae Glib se consideră un bărbat fericit şi împlinit: îşi iubeşte soţia ca ochii din cap, iar toţi cei patru copii ai săi au făcut carieră de succes. Isidor a studiat pictura, ca mai apoi să dea şi la o facultatea de drept. Într-o bună zi, din întâmplare, viaţa sa a luat o întorsătură, iar cel care avea să-i schimbe destinul a fost chiar tatăl său. „El cântă de mic, s-a născut cu auz muzical, dar când a crescut mare, în loc de o şcoală de muzică, a ales pictura. Acum câţiva ani, trecând pe lângă camera lui, l-am auzit cântând la pian o melodie populară. Am stat şi l-am ascultat, iar când a finisat piesa, m-am apropiat de el şi l-am rugat să cântăm o melodie în duet. Văzând că e talentat, i-am propus să colaborăm”, ne povesteşte îndrăgitul artist.

„Mi-a moştenit timbrul şi vocea”


Isidor a început să cânte alături de tatăl lui pe la nunţi, cumătrii şi petreceri, iar acum cinci ani, când părintele său şi-a sărbătorit jubileul de 60 de ani, a decis să-şi facă debutul şi pe scena mare. Nicolae Glib a rămas mulţumit prestația bună a fiului său şi de faptul că acesta a putut să-şi stăpânească emoțiile. De atunci, Isidor este invitat său să susţină spectacole împreună cu tatăl său nu doar în ţară, dar şi peste hotare. „Mă bucur că mi-a moștenit timbrul şi vocea. La început era sfios, dar e şi firesc – am şi eu emoţii atunci când urc pe scenă. Deşi e fiul meu sau mai ales pentru asta, am fost şi rămân a-i fi un profesor sever. I-am spus că dacă vrea să facă faţă talentului său, va trebui să ţină cont de sfaturile mele. Eu îl orientez pe cărarea cea bună şi îl învăţ să însuşească adevăratul cântec popular. Isidor are şi repertoriul său, iar deocamdată îl ajut şi eu la alegerea pieselor”, ni se mai destăinuie Nicolae Glib.

Nicolae Glib, un om fericit


Isidor este căsătorit, iar soţia Mariana şi cele două fiice, Adriana (5 ani) şi Minodora (3 ani), îl susţin în tot ce face. Nicolae Glib ne-a mărturisit că soţia lui este cea mai fericită din familie şi asta deoarece acum în casă mai au un cântăreţ. „Feciorul meu ţine la tradiție, iar când iese în faţa publicului îşi pune pe cap neapărat şi căciula de miel – parte a portul nostru popular. Viorel, celălalt fecior al meu, este stabilit cu traiul la Chicago. Cântă şi el, doar că nu pe scena mare, ci pentru diaspora noastră de acolo. Fiicele mele, Cristina şi Liliana, sunt şi ele talentate, doar că au decis să urmeze o altă cale în viaţă. După cum vedeţi, sunt un om şi un bunic fericit”, conchide Nicolae Glib.
Lena NEGRU

Vizualizări: 2863

2 Comentarii

  • viktor
    2 mai 2012 | Permalink |

    copia lui tata!dar nu stiu daca e o idee buna sa fie bucatica rupta din tata. costumul e kitch.

  • vitalyus
    2 mai 2012 | Permalink |

    ;) )) mersi, subtil si corect…

Comentează