..

Sportul feminin din Germania e promovat cu ajutorul unui calendar mai puţin obişnuit

Sportul feminin din Germania e promovat cu ajutorul unui calendar mai puţin obişnuit

Peste 300 de fotbaliste au participat la selecţia care a avut loc în iunie, pe stadionul din Frankfurt (Germania). 12 dintre ele au pozat în ipostaze sexy pentru paginile unui calendar de anul viitor, ce a fost pus în vânzare acum câteva zile, scrie libertatea.ro.

“Calendarul fotbalistelor pe 2012”, care se vinde cu 26,90 de euro, a apărut din dorinţa de a promova imaginea acestui sport în Germania şi de a demonta convingerea că fetele care “bat mingea” sunt urâte.

Argument pentru părinţii de fete

“Această iniţiativă ne-a permis să demonstrăm că, în ciuda prejudecăţii cvasigenerale, şi fotbalistele pot fi sexy”, a declarat Viviane (20 de ani), mijlocaşul echipei SpVgg Möckmühl şi imaginea lunii septembrie.

fotografii:fussballerinnenkalender.de
fotografii:fussballerinnenkalender.de

Milene Domingues este una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase fotbaliste din BraziliaUn alt scop urmărit de realizatorii acestui calendar a fost acela de a-i determina pe părinţi să le acorde fiicelor mai multă libertate de decizie în privinţa sportului preferat. “Calendarul îşi propune să-i îndemne la mai multă toleranţă pe părinţi, deoarece, în zilele noastre, fiicele ar trebui să-şi poată alege singure sportul pe care doresc să-l practice”, stă scris pe site-ul oficial al produsului.

Nu sunt cazuri izolate

Nu doar Germania are fotbaliste sexy. Printre cele mai frumoase practicante ale sportului- rege se numără australianca Amy Taylor (32 de ani), americanca Heather Mitts (33 de ani) şi brazilianca Milene Domingues (32 de ani). Aceasta din urmă a devenit cunoscută şi datorită mariajului de patru ani (1999-2003) cu fostul atacant Ronaldo, în urma căruia s-a născut Ronald (11 ani), fiul lor.

Vizualizări: 357

Comentează