..

99% din şcoli sunt pregătite pentru noul an de studii

Şcolile sunt pregătite pentru noul an de studii în proporţie de 99%. Se mai efectuează reparaţii în sălile de sport, dar şi la centralele termice.

Potrivit lui Valentin Crudu, şefului Direcţiei Învăţământ preuniversitar pentru începerea noului an şcolar au fost finalizate reparţiile în majoritatea şcolilor: “Sunt pregătite clasele, reparaţiile cosmetice s-au finalizat, este pregătit mobilierul”.

De asemenea, acesta a menţionat că nu sunt finalizate încă reparaţiile şi investiţiile capitale în sălile de sport şi la centralele termice în mai mult de 20 de localităţi.”Acest lucru nu trebuie să ne îngrijoreze. Având în vedere faptul că în luna septembrie elevii vor efectua lecţiile de educaţie fizică pe terenurile de sport, lucrările de reparaţie vor fi finalizate sperăm până la 20 septembrie”, a punctat Crudu.

În acest an pentru reparaţia capitală în şcolile din ţară din buget au fost alocate 66 de milioane de lei, altele 32 de milioanae au fost alocate pentru reparaţiile curente şi cosmetice, circa 20 de milioane au fost alocate de la bugetele autorităţilor locale pentru procurarea mobilierului şi a materialelor didactice.

Menţionăm că pentru evaluarea instituţiilor de învăţământ din Capitală au fost create patru comisii la nivel municipal, formate din reprezentanţi ai direcţiei Educaţie, ai direcţiei Sănătate, ai Serviciului Situaţii Excepţionale şi ai Centrului de Sănătate Publică.

Evaluarea şcolilor va începe azi, 23 august şi va dura până vineri, 26 august.

Publika

Vizualizări: 237

Comentează