Eleva care s-a sinucis era fascinată de moarte / FOTO

Eleva care s-a sinucis era fascinată de moarte / FOTO

Oxana Ursu, eleva de la Liceul „Mihai Eminescu” care a murit după ce s-a aruncat de la etajul 5 al blocului în care locuia, făcuse o obsesie pentru poze care sugerează, indirect, moartea.

Este vorba despre fotografii în care schiţează gestul de sinucidere prin spânzurare sau, pur şi simplu, prezintă fete îmbrăcate în negru, întinse pe jos.
Iubitul fetei, în stare de şoc
Astfel de fotografii şi-a postat Oxana Ursu pe contul ei de pe odnoklasniki, adăugând, la subsolul lor comentarii care exprimă o stare depresivă şi dorinţa de a cunoaşte o altă lume: „Nu eu sunt mai presus…voi sunteţi mai jos”, „Dacă ţi se pare că ai obosit… ce ar fi pur şi simplu să te odihneşti?” sau „Na, nu i-a mers fetei, a vrut să salveze pisicuţa..:)))” – făcând aluzie la pisica care stă în copac, alături de cineva spânzurat, recunoscând, practic, că este fascinată de astfel de lucruri.
Pe de altă parte, iubitul fetei, Valentin Jieri (20 de ani) este devastat. „Nu mai pot nimic şi nu mai am suflet în mine. Oxana tu le-ai luat pe toate cu tine”, este comentariul postat de iubitul fetei pe profilul său imediat după tragedie.
Contactat de “apropo”, tânărul a declarat că nu îşi poate reveni din şoc. “Nici nu ştiu ce să vă spun, nu mai am nici cuvinte despre ceea ce s-a întâmplat. Nu îmi vine a crede nici până acum, sunt disperat”, ne-a declarat el.
Şi familia suferă în tăcere. Nu vrea să vorbească despre ea. Vor să fie lăsaţi să o plângă în linişte şi să îşi poată explica ce gânduri şi suferinţe le-au împins fiica spre moarte.
Vroia să scrie o carte
Oxana Ursu era o tânără optimistă, plină de viaţă, pasionată de lectură şi scris. Mai mult, intenţiona să scrie chiar şi o carte. În urma tragediei, colegii şi prietenii săi au postat pe forumuri mai multe comentarii în care îşi exprimă regretul. „Nu îmi vine a crede, mă doare, chiar vineri stăteam de vorbă. Ţin minte cum veneam împreună acasă, cum râdeam pe drum. Nu, nu nu, nu accept”, scrie o prietenă, în timp ce o colegă dezvăluie că fata venea adesea la şcoală plângând, dând vina pe părinţii lor.
Cei care au cunoscut-o îşi vor lua rămas bun de la ea mâine, când familia o va înmormânta îmbrăcată în rochie de mireasă. Există, se pare, şi un bilet în care ar fi explicat totul. Deocamdată, conţinutul acestuia nu a fost dat publicităţii.


M.M.

vizualizări: 1476

3 Comentarii

  • Nume
    21 aprilie 2010 | Permalink |

    ce comentatori sintetzi totzi voi!!!!!!!!nici nu va ginditzi ka putetzi fi datzi in judekata pentru asemenea publukatzii!!!!!!!!!!!

  • Dana
    22 aprilie 2010 | Permalink |

    De ce nu o lasati sa se odihneasca in pace?nu aveti dreptul sa faceti un show din asta…sarmana fata!

  • 12 iunie 2010 | Permalink |

    dece nu lasati sarmana fata in pace treaba ei ce face si ce nu face ce diamu trebuie sa faceti top sw pe asa tema

Comentează