La mormântul lui Anatol Roşcovan, apropiaţii au venit să-i ureze „La Mulţi Ani!”

La mormântul lui Anatol Roşcovan, apropiaţii au venit să-i ureze „La Mulţi Ani!”

Dacă era în viaţă, astăzi, compozitorul, interpretul şi aranjorul, Anatol Roşcovan, ar fi împlinit 50 de ani. Familia şi discipolii săi au mers la Cimitirul Central din strada Armenească din capitală, pentru a-i ura „La Mulţi Ani”, dar şi a aprinde o lumânare în memoria celui care le-a pus o bază atât în viaţă, cât şi în cariera muzicală.

Angela Chisnencu, sora compozitorului, nu-i poate asculta piesele

„Plecarea lui Anatol mi-a schimbat foarte mult viaţa. Doar datoriă lui am stat în Moldova. El ne aduna mereu pe toţi grămăjoară, era motorul familiei Roşcovan. Plecarea lui a fost o durere mare, mi-am revenit abia peste jumătate de an. Fiind ziaristă, trebuia mereu să scriu, dar mai bine de jumătate de an nu am putut face nimic. Piesele lui nici acum nu le pot asculta, plâng mereu. A fost o parte din noi, a fost partea cea mai blândă şi mai frumoasă a familiei. A fost fratele cel mai cuminte şi mai drag. Cred că Dumnezeu îi vrea pe cei mai buni lângă el. După înmormântarea lui Anatol, am plecat în România împreună cu fiica mea”.

Mihai Roşcovan, fratele cel mare: „Anatol nu a avut noroc”

„Anatol a avut o viaţă zbuciumată. A vrut să realizeze foarte multe şi a fost un om care niciodată nu refuza pe nimeni. El nu a avut noroc. S-a stins în floarea vârstei, atunci când putea să culeagă roadele muncii sale; şi-a deschis şi un studio de muzică. Avea succese atât în ţară, cât şi peste hotare. Discipolii lui obţineau premii după premii. Anatol a fost şi un bun român, un patriot al ţării. Sunt fratele cel mare, mereu l-am susţinut în toate. Plecarea sa a lăsat un gol în inima şi sufletul meu”, ne-a declarat fratele compozitorului.

Daraban Nicoleta: „Mentorul meu îşi iubea enorm munca”

„De la vârsta de şase ani, Anatol Roşcovan m-a luat sub aripa sa şi, timp de nouă ani, am fost alături de el. A fost un om excepţional, un muzician deosebit. Nu cunosc pe cineva care să iubească munca aşa cum o iubea mentorul meu. Repetam şi câte 24 de ore în studio doar ca să iasă bine o piesă. Iubea la nebunie munca şi muzica. Îmi pare rău că acum nu este alături de noi, învăţăceii săi, cei care au luat de la el tot ce-i mai bun”.

Gavriliţă Nicoleta: „A fost un profesor extraordinar”

„A fost primul meu profesor de canto. A fost extraordinar, ne mai certa din când în când, dar o făcea spre binele nostru”.

Mihaela Chisnencu: „Graţie unchiului meu ştiu să cânt”

„Anatol Roşcovan nu este doar cel care a pus bază carierei mele. A fost unchiul meu, un om care şi-a iubit meseria, a ajutat mult tinerele talente. L-am iubit foarte mult. Mereu a fost alături de mine. Ştiu să cânt graţie lui Anatol Roşcovan”.

Azi, la ora 18.00, la Palatul de Cultură al Feroviarilor, va avea loc un concert omagial „Eu sunt alături de voi”, în care vor evolua prietenii lui: Ion Suruceanu, Anatol Dumitraş, Iurie Sadovnic, Angela Cabari, formaţia „Noroc”, Irina şi Anatol Bivol, Carisma, Costy Burlacu şi Corina Ţepeş, Ştefănel Roşcovan, Mihaela Chisnencu, Alina Zavtoni şi alţii.

Lena Negru

vizualizări: 1440

Comentează