Socialiştii mimează un şantaj la adresa pediştilor?

Socialiştii mimează un şantaj la adresa pediştilor?

„Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a elaborat o inițiativă legislativă în susținerea propunerilor formulate de președintele Republicii Moldova privind sistemul mixt de vot. PSRM înregistrează de urgență în Parlamentul Republicii Moldova proiectul de lege respectiv și solicită includerea și examinarea inițiativei legislative pe ordinea de zi a ședințelor plenare”, se menţionează într-un comunicat al socialiştilor.

Aceştia au anunţat că, în cel mai scurt timp, vor distribui proiectul tuturor misiunilor diplomatice acreditate în R. Moldova, precum și organizațiilor internaționale care supraveghează sau participă într-un fel sau altul la monitorizarea procesului electoral din R. Moldova.

„PSRM îndeamnă toate organizațiile internaționale, în primul rând, Uniunea Europeană, să influențeze în măsura posibilităților asupra Partidului Democrat ca să renunțe la inițiativa introducerii unui sistem uninominal de vot. PSRM aduce în atenția tuturor organizațiilor internaționale că în cazul adoptării proiectului inițiat de Plahotniuc și Partidul Democrat privind trecerea la sistemul uninominal de vot, PSRM își rezervă dreptul de a nu participa la următoarele alegeri parlamentare și prin toate căile posibile să blocheze aceste alegeri”, se menţionează în acelaşi comunicat.

Precizăm că ieri, 18 aprilie, în urma anunţării propunerilor de către Dodon, PD a anunţat printr-un comunicat că sunt gata să facă și alte completări la proiectul de lege privind votul uninominal. „Suntem deschiși să discutăm inclusiv cu partidele și reprezentanții societății care propun sistemul mixt, să ne expunem argumentele, de ce considerăm că uninominalul e mai potrivit pentru cetățeni. Nu refuzăm dialogul cu nimeni, dimpotrivă, încurajăm să existe unul cât mai deschis și constructiv”, se subliniază în comunicat. Cu toate acestea, în acelaşi text pediştii se arată convinşi că votul uninominal este potrivit pentru R. Moldova.

Sursa: jc.md
Foto: agora.md