Moldova a rămas fără medaliile de la Jocurile Olimpice de la Londra

Moldova a rămas fără medaliile de la Jocurile Olimpice de la Londra

O nouă lovitură pentru sportul moldovenesc. Halterofilii Cristina Iovu şi Anatolie Cârâcu au pierdut medaliile de bronz obţinute în 2012 la Londra, după hotărârea adoptată la 10 noiembrie curent. Vezi decizia Comisiei de Disciplină a Comitetului Internaţional Olimpic.

Conform jurnal.md, sportiva din Republica Moldova, care acum reprezintă România, a pierdut distincţia obţinută când a participat pentru Moldova. Moldoveanca a fost suspendată din competiţiile internaţionale după ce a fost depistată pozitiv la testele antidoping când reprezenta Azerbaidjanul. La patru ani de la ultimele Jocuri Olimpice, Iovu este din nou suspendată, de această dată după reexaminarea probelor antidoping relevate la Londra. Halterofila a concurat la ediţia din 2012 pentru ţara noastră, iar statul a investit 80 de mii de euro în premierea sportivei şi i-a oferit un apartament în capitală.

Al doilea halterofil moldovean care ne-a adus o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, Anatolie Cârâcu, a pierdut şi el medalia londoneză, fiind prins dopat la Londra. Acesta a fost suspendat pentru opt ani, ulterior, după ce a fost prins dopat şi în 2015 îşi va încheia astfel cariera, putând reveni în sport abia în 2023, când va împlini 34 de ani. Sportivul nostru a fost prins dopat la Campionatele Europene din Georgia. În sângele său a fost depistată substanţa metenolonă, administrarea căreia creşte masa musculară şi forţa.

Reamintim că şi canotorul Serghei Tarnovschi va pierde medalia de bronz obţinută la Rio de Janeiro, după ce a fost depistat pozitiv la controlul antidoping și la planul B, din ajunul desfășurării Jocurilor Olimpice desfăşurate în acest an în Brazilia.

Foto: olympic.md