Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci, despre Cătălina Ponor: ”A cărat o țară la un singur aparat!”

Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci, despre Cătălina Ponor: ”A cărat o țară la un singur aparat!”

Gimnasta Cătălina Ponor a ratat obținerea unei medalii în finala probei de bârnă de la Jocurile Olimpice, terminând întrecerea pe un modest loc 7.

A fost ultima șansă a sportivei noastre de a mai obține o medalie olimpică, Ponor având deja 29 de ani. Aflată în tribună, Nadia Comăneci i-a  ținut pumnii strânși Cătălinei și, la final, s-a arătat dezamăgită de rezultatul înregistrat de sportiva noastră.

„De Cătălina îmi pare extrem de rău, pentru că dacă ar fi făcut acel exercițiu de la calificări, astăzi nu a fost exact cum ar fi trebuit să fie. Bârna este cu semnul întrebării, e îngustă. Ușa a fost deschisă pentru medalie, deoarece Biles, cu cea mai mare nota în calificări, a greșit. Fiecare era în poziția de a se arunca la o medalie. A fost și problema cu așteptatul, înaintea exercițiului la bârna, și nervozitatea aceasta, și greutatea de a căra o țară întreagă la un singur aparat”, a precizat Nadia Comăneci la Pro TV.

Cătălina Ponor este triplă campioană olimpică (2004 – la sol, la bârnă și cu echipa).

Cătălina Ponor / Foto: EPA

Nadia a vorbit și despre momentul de impas în care se găsește gimnastica feminină din România: ”Eu sunt încrezătoare, cum sunt mereu. Trebuie să punem mâna și să o luăm de unde am început. Avem cu cine și sper să ne adunăm să vedem ce putem face. Să o luăm cumva de la capăt. Olimpiada nu are sens fără România, gimnastica în nici un caz”.

Sursa: libertatea.ro