Tatiana, sora Diannei Rotaru: „Sunt o norocoasă!” // FOTO

Tatiana şi Dianna Rotaru au o relaţie foarte apropiată, chiar dacă s-au născut la o distanţă de şapte ani. Cele două seamănă izbitor, de multe ori mezinei familiei i se întâmplă să fie confundată cu sora sa mai mare. Tatiana are 26 de ani, şase ani experienţă de muncă în domeniul jurnalismului, iar de trei ani are un al doilea job – cel de make-up artist. Reuşeşte să le combine perfect pe ambele: ziua e machieuză, iar seara moderează o emisiune radio.

13414583_933695956756695_1272233891_nAr fi putut să-şi facă şi ea un loc pe scenă, ca sora sa, căci are şi voce, şi şarm, Tatiana însă a ales să facă Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, domeniu în care şi activează de şase ani. Iniţial a fost prezentatoare tv, iar în ultimii doi ani a decis să facă radio. A început să lucreze încă din primul an de studii, iar astăzi atât ea, cât şi întreaga sa familie, este mândră de reuşitele ei.

Şi mama vedetei a cântat într-o trupă

13393324_933695940090030_1702895156_n„Sunt o norocoasă! Am zis să nu merg pe urmele surorii mai mari – o vedetă în familie ne ajunge! De fapt, şi mama în adolescenţă a cântat într-o formaţie, iar Dianna i-a moştenit talentul cel mai bine. Eu, la îndemnul familiei, am ales jurnalismul. Au zis să încerc ceva care mă reprezintă şi asta pentru că-mi place să socializez, să fac cunoştinţă cu oameni noi. Şi nu am dat greş. Îmi place să lucrez la radio pentru că astfel îmi rămâne timp şi pentru cel de-al doilea job: sunt machioză. Îmi reuşeşte de minune să îmbin utilul cu plăcutul, căci ziua fac machiaje, iar seara moderez emisiunea”, ne-a declarat Tatiana Plesh.

Pasiunea i-a devenit al doilea job

13384661_933695920090032_525375328_nLa îndemnul surorii sale, şi-a făcut din pasiunea pentru machiaj un job. Dianna a fost cea care a sfătuit-o să meargă la cursuri, iar de trei ani a ajuns make-up artist apreciat în Chişinău. Colaborează cu mai multe saloane de frumuseţe din capitală, adesea fiind invitată să le facă clientelor machiaj la domiciliu.
„De trei ani machiez persoane publice şi nu numai. Deşi colaborez cu mai multe saloane, prefer totuşi să fiu pe cont propriu, lucrez chiar şi la domiciliul clientei. Am o regulă de aur: ascult mai întâi doleanţele persoanei pe care o machiez, după care îmi expun şi punctul meu de vedere. Neapărat ţin cont şi de temperamentul clientei, pentru că scopul meu este ca ea să se simtă bine. Machiajul ales diferă în funcţie de forma feţei şi a ochilor, acelaşi lucru îl putem spune şi despre nuanţele fardului ales”, susţine make-up artista.

Sfaturi pentru tinere

13407593_933695926756698_1485392212_nÎn această vară, în tendinţe e machiajul cu eyeliner, care poate fi realizat în diferite culori. Tatiana Plesh spune că, dacă se pune accentul corect pe ochi, acesta nu va încărca machiajul, iar genele vor avea volumul mult râvnit. Un sfat al tinerei machieuze este să evităm excesul de fon de ten.
„Nu mai este la modă pudratul în exces şi faţă ca a unei păpuşe de porţelan. Azi se poartă tenul cu luciu sănătos, iar pentru aceasta e suficient să aplicăm baza de machiaj pe zona T. Optaţi pentru una sidefată, care conferă un pic de strălucire. Dacă nu o avem, atunci o putem înlocui cu fardurile de ochi sau de obraz, cele care conţin sidef. Pe lângă aceasta, se poartă buzele accentuate, în culoarea prunei sau în culori şi mai închise. Şi nu uitaţi, rozul pal e pentru fetele care au buzele subţiri! Ţin să pomenesc şi de sprâncene, căci văd foarte multe domnişoare care optează pentru sprâncene tatuate ori arcuite greşit. Mai bine optaţi pentru naturaleţe şi renunţaţi la inestetic”, este îndemnul make-up artistei.

Despre relaţia cu sora sa

892092_311077975685166_365300478_o

În timpul discuţiei, ne-am dorit să aflăm cum e să fii sora Diannei Rotaru. De fapt, cele două seamănă nu doar la chip, dar şi la voce, iar de cele mai multe ori, vorbind cu ea, ai impresia că îţi răspunde sora ei. „Foarte mulţi mă confundă cu Dianna. Atunci când vorbesc la telefon, adesea sunt nevoită s-o conving pe persoana de la celălalt capăt al firului că sunt, de fapt, Tatiana”, ne spune, zâmbind, sora interpretei.
Diferenţa de vârstă între cele două este de şapte ani, însă Tatiana ne dă asigurări că asta nu se vede.
„Oriunde nu am fi – eu, mama şi Diana, ajungem să fim comparate cu trei surori. Avem gena bună, chiar foarte bună! De multe ori îi zic mamei: să dea Dumnezeu să arăt şi eu la fel de bine când voi ajunge la anii matale!
Despre copilăria noastră ce să vă spun? A fost una colorată. Dianna încerca mereu s-o facă pe sora mai mare, dar tot eu eram cea cu caracterul de oţel. Cu toate acestea, ne înţelegeam foarte bine, căci eram ascultătoare. Nu ne-am certat niciodată şi nu am avut supărări care să ţină zile întregi. Dintre noi două, eu mereu am fost supărăcioasa, însă Dianna m-a învăţat să scap de acest defect, căci tot mie îmi făceam rău dacă stăteam bosumflată. Am avut parte de o educaţie bună din partea părinţilor, în special a mamei, care nu doar că ne susţine, dar e şi criticul nostru numărul unu. Şi hainele le împrumutam una de la alta, nu am avut niciodată supărări din cauza asta, doar că ne anunţăm din timp”, ne spune sora mai mică a Diannei Rotaru.

„Râdem mult şi stăm la poveşti cu orele”

13401044_933695930090031_992543130_nAtunci când are nevoie de un sfat, Tatiana îl cere fie de la mama, fie de la Dianna. „Ele sunt persoanele cele mai importante din viaţa mea”, precizează ea.
Unul din numeroasele sfaturi pe care i le-a dat Dianna Tatianei şi de care aceasta din urmă ţine cont e să trăiască clipa. Şi-ar dori să petreacă mai mult timp în compania surorii sale, însă cum ambele au agenda plină, se văd mai rar. În schimb sfătuiesc mult la telefon.
„Când ne întâlnim, râdem mult şi stăm la poveşti cu orele. Nu ne putem sătura de vorbă! Când suntem împreună, obişnuim să gătim clătite ori varză înăbuşită, cu carne ori fără. De fapt, în ultima perioadă în familia noastră se mănâncă sănătos: gătim fără conservanţi şi facem foarte multe salate din crudităţi”, ne mai spune Tatiana Plesh.
La sfârşit de mai, Dianna Rotaru şi-a sărbătorit ziua de naştere… lucrând! Aşa că sora ei, împreună cu mama lor şi iubitul vedetei au mers să-i ureze „La mulţi ani!” chiar în localul unde Diana modera o petrecere. Surpriza s-a lăsat cu emoţii pentru omagiată, care la momentul de faţă se află într-o vacanţă binemeritată.

13414670_933695950090029_617549912_nLena Negru
Foto: Arhiva personală a Tatianei Plesh