Corina Ţepeş ne-o prezintă pe Ioana, cel mai nou membru al familiei sale // FOTO

În urmă cu o lună, Corina Ţepeş a devenit pentru a doua oară mamă, după ce a adus-o pe lume pe Ioana, o fetiţă perfect sănătoasă. Pe parcursul sarcinii, cântăreaţa a preferat discreţia, iar acum, când minunea s-a produs, Corina Ţepeş şi-a onorat promisiunea şi ne-a oferit primele declaraţii, dar şi fotografii cu cel mai nou membru al familiei sale.

10

În acest an, Paşte a fost deosebit şi emoţionant pentru cuplul Ţepeş-Burlacu, căci în familia lor a apărut un nou membru. Pe acest pui de om l-au aşteptat cu toţii: părinţii, bunicii de la Teleneşti şi cei de la Bardar, dar mai ales Smărăndiţa, fiica de şapte ani a artiştilor.
„În cei 9 ani de când am format o familie cu Costi, am înrădăcinat tradiţia de a ne petrece Paștele la țară. Aşa că sâmbătă am mers la socrii mei, la Telenești, iar luni ne-am dus la Bardar, la ai mei. Când ne-am pornit de la Chişinău am avut grijă să încărcăm portbagajul mașinii cu multe lucruri, ca să ne ajungă pe toată perioada minivacanţei. A fost ceva mai obositor decât în alţi ani, pentru că Ioana are doar o lună și nu știam ce ne aşteaptă. Însă mă bucur că ea s-a simțit foarte bine. Cred că i-a priit aerul curat de la țară – bunicii ei de la Telenești locuiesc lângă pădure, iar cei de la Bardar – pe malul râului Botna. Nu am fost la biserică, în schimb a fost Smărăndița cu bunelul. Este pentru al doilea an consecutiv când şi-a pregătit din timp hăinuțele. Le-a ales pe cele mai groase, ştia că va sta la slujba de Înviere toată noaptea”, ne-a declarat Corina Ţepeş, care se afla cu mezina familiei la Bardar, la părinţii ei.
În acest an, pentru prima dată, cuplul de artişti au schimbat tradiţia pe care o aveau de Paştele Blajinilor: mama cu mezina au fost la Bardar, iar tata cu Smărăndiţa – la Teleneşti. „Ioana e prea mică şi-mi vine cam greu să o duc la aşa distanţe lungi”, adaugă Corina Ţepeş.

De ce nu a vrut să vorbească de sarcină

1

Acum câteva luni, când am aflat că urmează să devină mămică pentru a doua oară, am contactat-o pe Corina Ţepeş pentru a-i solicita o declaraţie. Artista ne-a confirmat faptul că e însărcinată, însă ne-a rugat să nu publicăm nimic la acest subiect – discreţia era alegerea ambilor soţi.
„Am decis să nu atragem atenţia asupra acestui eveniment în primul rând pentru siguranța și intimitatea noastră. Aceasta a fost înţelegerea noastră în familie. Iar în al doilea rând, am făcut-o pentru liniștea mea personală. În comparaţie cu Smărăndița, Ioana este un copil liniștit, iar asta se datorează şi faptului că în perioada sarcinii mami a fost calmă, nu a prea mers pe la emisiuni şi interviuri. De fapt, în 2016 am avut doar câteva spectacole la care promisesem să particip încă din 2015, iar unica şedinţă foto pe care am realizat-o a fost pentru arhiva noastră personală”, susţine frumoasa mămică.

Bagajul pentru maternitate, pregătit de Smărăndiţa

8

Artista ne mărturiseşte că în ultima lună de sarcină era pregătită moral de venirea pe lume a Ioanei. Dar geanta cu cele necesare pentru maternitate încă nu era gata. Cumpărase din timp tot de ce avea nevoie, iar cea care i-a făcut bagajul a fost Smărăndiţa – despre acest moment Corina Ţepeş ne-a vorbit cu emoţie în glas.
„În noaptea în care a început travaliul, Smaranda a fost cea care mi-a făcut bagajul. Avea lacrimi în ochi, pentru că vedea că aveam niște dureri pe care ea nu le înţelegea. Mi-a fost de mare ajutor! Mi-a pus în bagaj chiar și Biblia, spunându-mi s-o citesc dacă o să mă doară tare. De fapt, vreau să vă spun că Dumnezeu a auzit rugăciunile Smarandei – încă de când avea doi anișori se ruga să aibă o surioară pe care s-o cheme Ioana, iar Cel de Sus i-a îndeplinit visul. Dacă eu am acceptat din start ca mezina să poarte numele Ioana, Costi avea dubii în privinţa alegerii noastre. Chiar și în ziua în care trebuia să merg la spital a căutat pe internet alt nume. Totuşi, nu am vrut să o dezamăgim pe Smaranda și am zis să-i respectăm alegerea”, povesteşte Corina Ţepeş.

Ajutorul mamei

9

De când a venit pe lume sora sa mai mică, Smaranda îi este de mare ajutor mamei. Abia acum artista îşi dă seama că diferenţa de vârstă dintre fetele sale este cea mai potrivită. „Fiica cea mare nu este deloc geloasă pe faptul că sunt zi și noapte alături de Ioana. Ba chiar mă ajută de câte ori am nevoie: o las să-i schimbe scutecul, o adoarme cu cântece de leagăn ori se așează la pian și-i interpretează melodiile pe care le învață la școala de muzică. Și asta chiar mă bucură. E bine atunci când ai un copil mai mare și știi că te poți baza pe el – e mult mai ușor pentru mami”, susţine artista.
Încă nu au ales ziua botezului, dar Corina Ţepeş ne-a mărturisit că evenimentul va avea loc anul acesta, căci nu-şi doresc să amâne prea mult creştinarea Ioanei.

Pregătesc un trio şi un duet

6De când a adus-o pe lume pe Ioana, Corina Ţepeş a ieşit de mai multe ori în faţa publicului său, iar la unul din evenimente s-a pus şi-un rămăşag. Vorba e că soţia primarului de Sângerei a pariat cu unul dintre localnici, care era convins de faptul că la spectacol va merge doar Costi Burlacu, iar Corina Ţepeş va alege să stea acasă, cu Ioana.
„Și când ne-au văzut, nu le venea să creadă! Evident, soția primarului era fericită că a câştigat pariul. Nu suntem din ăia care să stea acasă. O să muncim, pentru că în perioada cât am fost însărcinată Costi a înregistrat câteva melodii, printre care și un duet la care în curând urmează să înregistrez și vocea mea. Melodia va fi lansată la vară. Acum depinde cum reușim și cum ne va permite Ioana să muncim. Urmează şi un trio, împreună cu Smărăndiţa, pe care-l vom cânta la un spectacol dedicat copiilor. Ioana o să ne lase să mergem la spectacole și asta pentru că este un copil liniștit, iar eu mă străduiesc să o alimentez la sân cât mai mult timp posibil. Fac rezerve de lapte matern şi îl congelez ca să aibă ea ce mânca atunci când nu sunt acasă”, ne-a spus la finalul discuţiei Corina Ţepeş.

2Lena Negru
Foto: Cristina Axentii