Ciorbă de fasole în pâine

Ciorbă de fasole în pâine

Oricând este un moment potrivit pentru o ciorbă de fasole în pâine. Dar nu orice reţetă este aceea care să te facă să te lingi pe buze după ultima înghiţitură. Dar reţeta noastră este absolut delicioasă şi garantăm rezultatul!

Ciorbă de fasole în pâine – Ingrediente (4 porţii)

4 pâini rotunde medii, bine coapte
500 g ciolan afumat
250 g fasole albă
500 ml borş
1 ceapă
1 morcov
½ ţelină
1 ardei
1 păstârnac
3-4 linguri pastă de tomate
sare
pătrunjel

Mod de preparare

Speli fasolea şi o pui la înmuiat peste noapte. A doua zi, schimbi apa, o pui pe foc şi o laşi să clocotească, apoi mai schimbi apa de încă trei ori. Torni ultima apă, presari sare şi o laşi să fiarbă o oră, după care adaugi legumele tocate, în afară de ardei.

Separat, dai un clocot la afumătură, arunci apa şi o pui la fiert în oala cu fasole. Când s-a înmuiat carnea, o scoţi de pe os şi o pui înapoi. Adaugi pasta de tomate, ardeiul tocat şi borşul fiert un minut în prealabil, şi mai ţii pe foc 15-20 de minute.

Tai un capac la pâini şi scoţi o parte din miez. Torni ciorba de fasole în pâine şi o serveşti presărată cu pătrunjel verde.

Sursa: clickpoftabuna.ro

sursa foto: profimedia