Reacțiile adverse date de cele mai administrate pastile

Reacțiile adverse date de cele mai administrate pastile

Luăm frecvent antiinflamatoare, cum este aspirina, antibiotice, analgezice și le considerăm prietenii buni la nevoie. Dar câți dintre noi citim cu atenție rubrica în care sunt enumerate reacțiile adverse date de fiecare medicament în parte?

Fie că apelezi la calmante, la pastile cu efect antiinflamator sau la medicamentele care combat infecțiile bacteriene, este important să nu abuzezi de ele. Iată care sunt reacțiile adverse pentru principalele grupe de medicamente, observate în cadrul studiilor științifice.

Pe lângă efectele negative serioase pe care le dau substanțele conținute de pastile, sunt și unele ingrediente care se manifestă chiar amuzant.

Paracetamolul

Îl luăm la primul semn de răceală, dar nu știm că paracetamolul are și un efect calmant destul de eficient. În plus, paracetamolul, fie el sinus sau simplu, poate avea și alte consecințe asupra organismului, de fapt a psihicului: diminuează spaima și emoțiile.

Aspirina

Data viitoare când iei o aspirină, așteaptă-te să simți o stare de euforie. Așa spun oamenii de știință care au studiat efectele aspirinei.

Din experimente a reieșit că aspirina induce o stare asemănătoare cu beția, mai ales când este administrată după sau înainte să mănânci o salată de legume ori bei sucuri acidulate.

Află ce efecte adverse au cele mai administrate pastile pe clickpentrufemei.ro.
www.clickpentrufemei.ro