Aaron Cook, desemnat de APSM cu titlul de „Cel mai bun sportiv moldovean al anului 2015”

Aaron Cook, desemnat de APSM cu titlul de „Cel mai bun sportiv moldovean al anului 2015”

Aaron Cook a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean al anului 2015 de către Asociaţia Presei Sportive din Republica Moldova în cadrul Galei Premiilor APSM, organizată luni la Chişinău, unde au fost oferite premii pentru mai multe nominalizări.

De puţin timp cetăţean al Moldovei, britanicul Aaron Cook ne reprezintă ţara la întrecerile internaţionale de taekwondo.

La gala care a premiat cei mai buni competitori ai acestui gen de sport, britanicului i-a fost atribuit titlul pentru „cea mai bună lovitură din 2015”.

În cadrul unui concurs de Grand Prix care a avut loc la Moscova, Aaron Cook a executat un salt urmat de o rotire, care l-a trimis la podea pe adversarul său din Mali.

Britanicul va fi pe listele de participanţi ai Moldovei la Olimpiada din 2016. Sportivul şi-a cucerit acest drept în urma turneului din Mexic, acolo unde, cu două victorii şi o înfrângere, Aaron Cook a obţinut biletul pentru competiţia olimpică de la Rio.

Campion european în trei rânduri pentru ţara lui de origine, Aaron Cook a adus sportului nostru o medalie mondială de bronz, aceasta fiind prima distincţie la taekwondo din istoria Moldovei.

Sursa: jurnal.md
Foto: jurnal.md