Mori un pic, te vindeci de bolile mintale!

Mori un pic, te vindeci de bolile mintale!

In China castiga din ce in ce mai mult teren o terapie care nu e pentru oricine, ce presupune ca pacientul sa intre de bunavoie intr-un sicriu, unde sa stea cu capacul inchis o vreme, scrie ziare.com

Ritualul e o parte dintr-o sedinta de psihoterapie ce nu se adreseaza tuturor. Ai crede ca a sta in sicriul inchis este cel mai dificil, insa pentru ca terapia sa functioneze, pacientul trebuie sa scrie pe o hartie un ultim mesaj, cuvintele sale cu limba de moarte.

Abia dupa ce a scris cateva randuri, sarcina ce se poate dovedi extrem de dificila, chiar traumatizanta, se poate linisti in sicriu. Nu foarte multi timp, doar cinci minute, insa in intunericul dintre scanduri timpul cu siguranta se dilata.

Practic, conform Medical Daily, se mimeaza moartea. Cei care au participat la astfel de sedinte, incheiate cu plansetul unui copil, semn al renasterii, spun ca se scoala alti oameni, ca pur si simplu au lasat in urma tot ce a fost rau, ca sunt schimbati pentru totdeauna, renascuti.

Potrivit lui Tang Yulong, care foloseste aceasta tehnica pe pacientii sai, se trateaza astfel probleme psihologice si presiunea intensa de care sufera multi.

Inainte de inceperea sedintei, pacientii sunt foarte atent selectionati, explica Tang, prin mainile caruia au trecut 1.000 de oameni care au sfidat astfel moartea.
Foto: ziare.com