SUPER-ORAŞUL 8City. Cel mai îndrăzneţ PLAN din ISTORIA OMENIRII

8City, un oraş turistic gigantic, va fi unul dintre cele mai scumpe proiecte din istorie, urmând să coste 288 de miliarde de dolari. Este cel mai îndrăzneţ plan de la Piramide până acum din istoria omenirii, scrie realitatea.net.


Coreea de Sud a dezvăluit cel mai îndrăzneţ proiect turistic din istoria omenirii: 8City, un oraş turistic de 3 ori mai mare decât Macau, care va încerca să atragă turiştii chinezi, scrie descopera.ro. Oraşul urmează să fie construit pe insulele Yongyu-Muui, lângă aeroportul internaţional Incheon, din oraşul sud-coreean ce poartă acelaşi nume. Printre altele, în 8City vor exista hoteluri de lux, locuinţe, cazinouri, mall-uri, parcuri de distracţie tematice şi acvatice, un circuit de Formula 1, o sală de concerte cu 50.000 de locuri, un „oraş medical” şi un mini-oraş care va promova industria de entertainment din Coreea de Sud. Întregul proiect este conceput pentru a se adresa numărului tot mai mare de turişti chinezi, o piaţă aflată într-o continuă creştere. De aceea, oraşul va avea cifra 8 atât în numele său cât şi în structurile ce urmează a fi construite, deoarece acest număr simbolizează norocul în cultura chineză.

Printre principalele structuri ale oraşului se numără „Inner Circle”, o clădire tubulară „inteligentă”, ce se va întinde pe 14 kilometri. O altă structură, „Megastrip”, urmează să fie cea mai mare unitate arhitecturală din istoria omenirii. Această clădire va măsura 200 de metri în înălţime, 880 de metri în lăţime şi 3,3 kilometri în lungime. Suprafaţa totală a Megastrip va fi de 4,85 kilometri pătraţi, urmând să fie mai mare decât fabrica de avioane Boeing şi decât Terminalul 3 al Aeroportului Internaţional din Dubai.

Oficialii din Incheon estimează că 8City va crea 930.000 de locuri de muncă şi va atrage 134 de milioane de turişti până în 2030, urmând ca 350.000 de persoane să locuiască în oraş. Prima fază a proiectului va începe în 2013 şi va fi finalizată până în 2020, urmând ca întreaga construcţie să fie terminată în 2030.

Conform oficialilor locali din Incheon, costul proiectului este estimat la 317 trilioane de woni, adică 288 de miliarde de dolari. Până acum, dezvoltatorii au obţinut jumătate din fondurile necesare pentru acest proiect.

Foto: realitatea.net