Anglia scoate restricțiile la muncă pentru cei cu cetățenie română

Anglia scoate restricțiile la muncă pentru cei cu cetățenie română

Veste bună pentru moldovenii cu cetăţenie română sau bulgară. Marea Britanie nu va mai extinde după 2013 restricţiile pe piaţa muncii pentru cetăţenii acestor două ţări, scrie jurnal.md.

Anunțul a fost făcut de ministrul britanic de interne, Theresa May, care a confirmat că românii şi bulgarii vor putea lucra liber în Marea Britanie începând cu sfârşitul anului 2013.

Ministrul britanic a explicat că prelungirea restricţiilor este imposibilă în contextul acordurilor europene, exprimând însă speranţa că pot fi luate măsuri pentru limitarea impactului asupra economiei Regatului.

Guvernul britanic intenţionează să limiteze accesul imigranţilor la sistemul de asistenţă socială şi la sistemul de sănătate. În plus, Marea Britanie se consultă cu alte ţări europene pentru evitarea căsătoriilor din interes şi altor abuzuri asupra sistemului.

Unii experţi britanici anticipează venirea unui număr semnificativ de imigraţi din Europa de Est care ar putea pune presiune asupra locurilor de muncă şi a salariilor în Marea Britanie.

Foto: telegraph.co.uk