Cele mai înfricoşătoare poduri din lume

Cele mai înfricoşătoare poduri din lume

Podurile sunt de obicei structuri rezistente, solide, care sa ajute oamenii sa treaca in siguranta peste o apa sau o prapastie. Unele dintre ele, insa, sunt de-a dreptul infricosatoare, scrie ziare.com.

Iata cateva dintre cele mai periculoase poduri din lume, in fata carora multi oameni stau si se gandesc minute in sir daca sa le incerce sau nu, potrivit Travel and Leisure:

Podul Royal Gorge, Colorado

Acesta este cel mai inalt pod din America, fiind la inaltimea unei cladiri de 90 de etaje fata de raul Arkansas. A fost terminat in 1929 si nu a avut cabluri de echilibrare pana in 1982.

Este la 295 de metri inaltime si are o lungime de 384 de metri.

Podul Royal Gorge Colorado

Podul Carrick-a-Rede Rope, din Irlanda de Nord

Nimeni nu a cazut pana acum de pe acest pod, oricat de incredibil ar parea acest lucru. A fost construit prima data de pescari, avand doar un cordon de sprijin, pe o parte. Acum are doua, insa se misca atat de tare cand cineva il traverseaza incat rareori se gaseste cate un aventurier dispus sa se intoarca tot pe pod. Majoritatea alege barca.

Podul se afla in tinutul Antrim si se afla la 30 de metri deasupra stancilor si a apei involburate.

Podul Carrick a Rede Rope Irlanda de Nord

Podul Aiguille du Midi, din Franta

Daca te uiti in jos de pe acest pod, mai mult ca sigur ti se va face rau. Totusi, panorama este mirifica, fiind constituita de Alpii francezi. Podul este scurt, dar problema este ca pentru a ajunge la el trebuie sa iei o telecabina care urca 2.000 de metri pe verticala in doar 20 de minute.

Podul se afla la 3.842 de metri inaltime fata de nivelul marii.

Podul Aiguille du Midi Franta

Capilano Suspension, din Canada

Construit in 1889, acesta traverseaza paduri de conifere si o apa, insa se misca ingrozitor de tare, desi este alcatuit din cabluri de otel.

Se afla in Vancouver, de-a latul raului Capilano, la 70 de metri inaltime si masoara 137 de metri lungime.

Podul Capilano Suspension din Canada

Puente de Ojuela, Mexic

Acest pod duce catre un oras fantoma, iar podeaua sa scartaie mai rau ca in filmele de groaza. Noroc cu cablurile de otel, care aduc un sentiment de siguranta. A fost construit in secolul XIX, avand 317 metri lungime si aflandu-se la 109 metri deasupra unui mic canion.

Puente de Ojuela Mexic pod

Podurile Monkey, din Vietnam

Poate ca nu arata atat de infricosator precum podurile prezentate anterior, dar cu siguranta sunt mai greu de trecut. Ele sunt realizate dintr-un singur lemn de bambus pe care calci, plus inca unul de care sa te sprijini cu mana.

Numele de „pod-maimuta” vine de la postura pe care trebuie sa o adopte oamenii care se incumeta sa-l treaca.

Aceste poduri traverseaza delta Mekong, in sudul Vietnamului.

Podurile Monkey Bridges din Vietnam

Podul atarnator Hussaini, din Pakistan

Cu siguranta nimeni nu va sta relaxat atunci cand va trece acest pod extrem de firav de peste raul Hunza, caci podeaua sa aproape ca nu mai exista si trebuie sa te tii cu mainile de niste cabluri, care si ele par gata sa se rupa in orice moment.

Inundatiile din 2010 au scufundat podul, motiv pentru care el arata acum atat de rau.

Podul atarnator Hussaini din Pakistan

Seven Mile Bridge, din Florida

In afara faptului ca are peste 12 kilometri lungime, el nu este chiar infricosator, structura sa fiind una solida. Se afla in Florida Keys si este lovit de uragane in mod constant, avand o acolada mai inalta in mijloc, pentru ca vapoarele sa poata trece. Se afla la 20 de metri deasupra apei.

Seven Mile Bridge din Florida pod

Foto: ziare.com