Milionarul de 10 ani a angajat copii ca să facă bani

Milionarul de 10 ani a angajat copii ca să facă bani

Incredibil! Canadianul Ryan Ross, în vârstă de doar 12 ani, este deja milionar. El a pornit prima afacere la numai 3 ani, pe când copiii abia încep să vorbească. A făcut bani mulţi din imobiliare.

Supranumit de presa canadiană „Micuţul Trump”, Ryan Ross, originar dintr-un orăşel din apropiere de Toronto (Ontario), are o poveste absolut uluitoare.

La 3 anişori, a pus pe picioare prima sa afacere, vânzând ouă, cu 3 dolari, pentru zece bucăţi, de la cele 60 de găini ale familiei. El a început să câştige, astfel, 15 dolari pe zi.

Ryan îşi pune şi frăţiorul mai mic la treabă

A crescut apoi iepuri, pentru că „sunt foarte prolifici” şi l-au ajutat să câştige mult. Pe măsură ce anii au trecut s-a apucat să tundă iarba vecinilor pe bani. Fiindcă era prea mic pentru a putea folosi singur o maşină de tuns iarba, el a angajat copii mai mari care să facă acest lucru pentru suma de 15 dolari, pe oră, şi factura clienţilor 20 de dolari pe oră.

Astfel, micul Ryan a început să câştige câte 5 dolari la fiecare client. Pentru a-şi creşte capitalul, copilul a creat o firmă de curăţenie. Clienţii plăteau 200 dolari pentru o curăţenie generală acasă, iar el îşi plătea angajaţii cu 100 de dolari.

Timpul a trecut şi, la vârsta de 8 ani, Ryan Ross avea deja o avere de 900.000 de dolari. La vârsta în care copiii sunt abia în clasa a doua, „micuţul Trump” avea deja 6 case în Ontario şi British Columbia, proprietate personală, un patinoar pentru hochei şi un teren de baschet.

Acum, la 12 ani, adolescentul are o companie de imobiliare. Părinţii lui se jură că toate firmele au fost create doar de Ryan şi că nici măcar nu l-au ajutat la administrarea lor. Mama lui, Savannah Ross, i-a inspirat încrederea în propriile forţe de la cea mai fragedă vârstă şi l-a ajutat să-şi deschidă prima afacere cu ouăle.

Vrea să-şi ia două cluburi de hochei


Deviza lui Ryan Ross este: „Pe mine nu mă împiedică nimic! Pe tine ce te împiedică?” Băiatul nu a fost niciodată pasionat de jocurile pe computer şi a luat viaţa în serios de când s-a născut, susţin părinţii săi.

Îi plac foarte mult hocheiul şi doreşte să cumpere două echipe de la liga naţională, bineînţeles pe cele mai bune din ţară. Ryan recunoaşte că s-a consultat mereu cu părinţii lui înainte să se apuce de orice afacere. Băiatul a scos şi o carte despre modul în care copiii pot să câştige bani, care i-a adus câştiguri de un milion de dolari.

Fişă de bogătaş

Născut: 2000, Toronto
Afaceri: Imobiliare
Firma: Century 21 Canada Limited Partnership
Avere: 2 milioane de dolari
Sursa: click.ro
Foto: click.ro