Campionii anului 2017!

Campionii anului 2017!

Ei scriu istorie… cu pumnul! Vorbim despre doi pugilişti originari din Republica Moldova, dar care se antrenează şi câştigă titluri importante departe de locurile natale.
Constantin Bejenaru (33 de ani), originar din sat. Manoileşti, r. Ungheni, e unul dintre cei mai buni pugilişti ai lumii. Atunci când urcă în ring, basarabeanul poartă la piept trei drapele: cel al Republicii Moldova, statul în care s-a născut, cel al României, unde s-a format ca sportiv, şi cel al SUA, unde locuiește şi se antrenează de mai bine de cinci ani şi unde s-au născut cei doi copii ai lui, Nicole şi Christopher.

A început a face box la vârsta de nouă ani, la îndemnul tatălui său. A făcut Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv din Chişinău, iar în 2002, după absolvirea acestuia, Constantin Bejenaru s-a mutat cu traiul în România. În cei zece ani, cât a locuit şi s-a antrenat dincolo de Prut, a absolvit Facultatea de Educație Fizică şi Sport a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău şi a fost component al lotului naţional al României, câştigând mai multe turnee și titluri pentru ţară, inclusiv de nouă ori titlul de campion naţional al României la box.

15894560_1221215954611454_2514876272550944912_n

În 2012, pugilistul s-a mutat în SUA. Se pare că „tunetul din Moldova”, cum mai este supranumit Constantin Bejenaru, şi-a găsit locul în America, unde pumnul lui stâng, atât de temut de adversari, bifează victorie după victorie. Acum, acesta este în top 15 la nivel mondial şi are un palmares de 13 meciuri fără înfrângere, dintre care trei prin knock-out. Dar şi acolo, peste Ocean, el rămâne fidel aspiraţiilor sale unioniste pe care, de altfel, nu şi le-a ascuns niciodată. Cât despre Igor Dodon, Constantin îl consideră „un trădător care încearcă să îngroape Moldova”.
Mihaela Leucă, actualmente stabilită în provincia italiană Torino, a fost întotdeauna mai băieţoasă, ba chiar bătăuşă, dar spune că a ştiut să-şi canalizeze energia corect, astfel că acum, la 19 ani, e campioană a Italiei la box, în Liga secundă Elite. Victoria ei a ţinut primele pagini ale ziarelor de sport din Peninsulă, mai ales ale celor din provincia Torino, care au titrat că graţie tinerei pugiliste moldovence, după o pauză de 30 de ani, titlul de campioană la box a „debarcat” în regiunea lor.

2-7
Chiar dacă s-a mutat în Italia, alături de mama ei, când avea doar 10 ani, Mihaela nu uită limba română şi că spune de fiecare dată cu mândrie că vine din Republica Moldova.

N.T.