Toamna Olgăi Ciolacu // GALERIE FOTO

Artista vorbeşte despre prietenia cu actorul Florin Piersic, despre ziua ei de naştere şi despre tradiţia de a merge la cules de struguri

Pentru Olga Ciolacu, toamna se numără concertele. Artista nu prea stă pe-acasă, căci cântă ba în R.Moldova, ba în România, dar de curând a avut două zile libere, de care a decis să profite din plin. A mers în satul său de baştină, la Lozova, pentru a culege poama şi a o da la zdrobitoare. Printre noutăţile sale pe plan artistic se numără un videoclip filmat în inima Bucovinei, iar pe plan personal unul dintre cele mai importante evenimente ale toamnei îl constituie vizita-surpriză a fiicei sale, Alexandrina, care a venit s-o îmbrăţişeze pe mama ei cu ocazia zilei de naştere.

crizanteme pentru sora mea Veronica de ziua ei - 7 octombrie

Dacă nu e la spectacol, e la vreun festival ori la vreo serbare privată, de aceea ne-am bucurat când am prins-o pe Olga Ciolacu într-un moment de pauză pentru a-i solicita interviul promis de ceva vreme.
„Aşa-i dacă alergăm tot timpul: de pe un drum venim şi pe altul ne ducem”, ne spune interpreta despre ea şi soţul ei, impresarul Valentin Bătrânac.

O producţie de familie

Interpreta afirmă că în august, când căuta un loc liniştit şi răcoros ca să se odihnească, i-a venit dor de Bucovina şi a mers încolo să şi-l potolească.
„Am petrecut în Bucovina două săptămâni – zona este dumnezeiesc de frumoasă! Spre sfârşitul vacanţei, soţul a insistat să filmăm acolo şi un videoclip la melodia „Cine eşti tu, viaţă?”, pe care l-am prezentat recent. Piesa este semnată de Gigi Rădulescu, un prieten de-al nostru din Constanţa. Am zis că, după tematică, cea mai potrivită zi de lansare e cea în care m-am născut. Scenaristul şi operatorul clipului este Bătrânac, iar eu am montat imaginile. Deci nu voi exagera dacă voi spune că aceasta este o producţie de familie”, ne-a declarat Olga Ciolacu.

Olga Ciolacu la filmari in Bucovina
Artista este mulţumită de rezultatul muncii lor, de faptul că în clip apar peisajele care au cucerit-o din prima şi pe care şi-a promis că le va revedea.
S-a bucurat mult când a văzut că mesajul piesei a prins la public şi că în doar câteva zile videoclipul a adunat un număr mare de vizualizări şi comentarii apreciative.
„Aşa-i dacă fac echipă bună cu Valentin nu doar acasă, ci şi la muncă”, adaugă vedeta.

Va merge la Iaşi, să vadă crizantemele

1

Are spectacol după spectacol, pe ambele maluri ale Prutului, dar şi-a promis că va găsi timp să ajungă la expoziţia de crizanteme de la Grădina Botanică din Iaşi. Am aflat că Olga Ciolacu, care e îndrăgostită de aceste flori de toamnă, merge la această expoziţie în fiecare an.
„Îmi plac la nebunie aceste flori şi mirosul lor!”, susţine îndrăgita interpretă.
Pe 10 octombrie, artista a împlinit vârsta de 68 de ani, iar în această zi cele mai mari emoţii le-a avut atunci când a revăzut-o pe fiica ei, Alexandrina, care a venit de la Copenhaga ca să-i facă o surpriză. A ajuns taman când erau cu toţii la masa de sărbătoare.

Cel mai frumos cadou

2

Olga Ciolacu spune că a ajuns la vârsta când nu-i mai place zgomotul, de aceea a sărbătorit simplu, în familie, iar cel mai frumos cadou pe care şi-l putea dori era să-şi revadă fiica, ceea ce s-a şi întâmplat.
„Demult nu mai fac bilanţul realizărilor mele – ştiu câte melodii am lansat, dar am pierdut şirul spectacolelor pe care le-am susţinut. Cât despre dorinţe, bunul Dumnezeu mi le-a îndeplinit cam pe toate, aşa că îmi mai doresc doar sănătate pentru mine şi pentru cei apropiaţi. Vreau să mai lansez câteva cântece care-mi sunt dragi şi pe care le veţi putea audia în 2018. Le imprim cu „Lăutarii” maestrului Botgros. Patru dintre acestea sunt în lucru, iar până la sfârşitul anului curent sper să fie gata şi celelalte. Aceste creaţii îmi aparţin şi recunosc că am lucrat cu minuţiozitate la versuri, ca mai apoi să le găsesc şi melodia potrivită. Aranjamentele muzicale ale unei piese îi aparţin lui Corneliu Botgros, iar câteva dintre ele sunt semnate de Ion Dascăl”, povesteşte cântăreaţa.

La cules de struguri

In ograda parinteasca fierbe mustul

De trei ani, Olga Ciolacu lucrează la o carte-interviu, iar cel care îi pune întrebările e soţul ei, Valentin Bătrânac. Deocamdată nu ştie când va fi editată aceasta, căci nu vrea să se grăbească. „Când o să mă las de cântat, cartea ‘Un interviu de-o viaţă’ va fi ocupația mea de bază”, ne spune artista.
Săptămâna trecută, când a avut câteva zile libere, a mers în satul ei de baştină la culesul poamei.
„Voiam la natură, aşa că am mers la Lozova. Via noastră este pe vârf de deal, iar ca să mă bucur din plin de priveliştea ce se deschide de acolo, am zis să-l urc pe jos. Însă când am venit la Chişinău nu mai puteam să merg, căci mă dureau toţi muşchii. Dar a fost o plăcere să simt mirosul strugurilor, să-i zdrobesc şi să dau la teasc”, ne mai povesteşte Olga Ciolacu.

Despre prietenia cu Florin Piersic

3

Pe 27 octombrie, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” va avea loc spectacolul lui Florin Piersic, eveniment în cadrul căruia va evolua şi Olga Ciolacu. Cei doi artişti au o relaţie frumoasă de prietenie de mai bine de 12 ani.
„Anul trecut el a împlinit o vârstă frumoasă, însă abia acum am reuşit să-l ‘răpim’ şi să-l aducem la Chişinău. Florin ţine mult la noi şi noi la el. Chiar dacă nu ne vedem atât de des pe cât ne-am dori, vorbim mult la telefon. Îi cunoaştem familia, ştim cum o mai duce cu sănătatea şi ce proiecte are. Prietenia noastră a fost şi rămâne a fi extrem de frumoasă. Când vine la noi, stăm la poveşti cu orele şi avem grijă să-l hrănim bine, căci el ciuguleşte ca o vrăbiuţă. Pe cât de mare este, pe atât de puţin mănâncă”, conchide vedeta.

IMG_20170818_134916 - копия

Lena NEGRU