Silvia Zagoreanu s-a căsătorit religios! GALERIE FOTO

Pe 25 septembrie, Silvia Zagoreanu s-a căsătorit religios şi civil cu Petru Langa, directorul Liceului „Mihai Eminescu” din Ungheni, oraşul în care s-a născut soţul interpretei de muzică populară. Slujba cununie a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni. Pentru JURNAL de Chişinău, Silvia Zagoreanu a acceptat să ofere detalii despre acest eveniment frumos din viaţa ei.

4

În ultima săptămână a lui septembrie, Silvia Sagoreanu şi Petru Langa şi-au oficializat relaţia. Evenimentul a avut loc la Ungheni, iar slujba cununiei a fost oficiată de Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

O petrecere de suflet

La cununie, mirii şi naşii lor au venit îmbrăcaţi în port popular, iar la petrecerea de după eveniment, Silvia Zagoreanu a purtat o rochie „foarte modestă”, dar de bun gust.
„Iniţial ne doream să facem doar cununia, la care să fie prezenți nănaşii, părinţii, surorile şi fraţii. Însă ulterior am extins lista invitaţilor, pentru că s-au adunat prietenii şi rudele, aşa că am dat o petrecere de suflet. Am pus preţ pe cununie pentru că este cel mai important moment din viaţa unui cuplu. Preasfințitul Petru a oficiat slujba împreună cu alţi şase preoţi, printre care şi fratele meu, Vladimir, preot în localitatea Stejăreni”, ne-a declarat cântăreața de folclor.

Cămăşile pentru naşi, create la comandă

6

Silvia Zagoreanu susţine că nu ea le-a spus naşilor să vină îmbrăcaţi în straie populare şi că această propunere a venit din partea lor şi din partea soţului ei.
„Petru a considerat că ar fi frumos să fim toți patru îmbrăcaţi în straie tradiţionale, iar nănaşilor le-a plăcut ideea lui. Cămăşile populare au fost surpriza noastră pentru naşi şi au fost gata cu o zi înainte de marele eveniment. Ni le-a cusut la comandă meşteriţa Ecaterina Negru”, ne-a spus prezentatoarea tv, adăugând că dacă acestea nu ar fi fost gata la timp, ar fi găsit ea ceva potrivit pentru naşi în colecţia de costume populare pe care o deţine.
De altfel, la cununie, Silvia Zagoreanu a purtat un costum din propria colecţie, iar ia pe care a îmbrăcat-o a fost cusută special pentru ea, acum 10 ani.

Nu va lua numele soţului

1

De la petrecere nu au lipsit rudele, prietenii şi câţiva colegi de scenă de-ai artistei, iar mirii au ţinut ca la masa de sărbătoare să se servească doar bucate tradiţionale.
Evenimentul s-a desfășurat după un scenariu original, pus la punct de miri, iar oaspeții s-au delectat cu muzică bună interpretată de cântăreţi din Republica Moldova şi din România.
„M-am bucurat să-i văd alături de noi şi pe colegii mei de scenă. Iniţial ne-am propus ca evenimentul să aibă loc într-un cerc restrâns, de asta am invitat puţină lume, iar ulterior mi s-a reproşat că am organizat evenimentul în mare taină şi că mulţi dintre colegii mei nu s-au numărat printre nuntaşi. Ne pare rău că fraţii şi surorile noastre care locuiesc în străinătate nu au putut fi prezenţi la nuntă”, povesteşte cântăreaţa de muzică populară.

3
Silvia Zagoreanu afirmă că după căsătorie nu va renunţa la numele ei nici în acte, nici pe scenă, iar propunerea vine de la soţul ei, pe care ni-l descrie cu mândrie drept „un bărbat foarte înţelept”.
Naşii de cununie ai cuplului, Larisa şi Vitalie Celan, sunt vechi prieteni de familie de-ai interpretei.
„Alături de ei am crescut şi de la ei am învăţat foarte multe lucruri. Sunt oameni deosebiţi şi au o familie frumoasă. De ani de zile îmi zic ‘finuţa’, aşa că era oarecum firesc să-i luăm de naşi”, ne-a mai spus ea.

A fost cerută de nevastă în Spania

5

Deocamdată, prezentatoarea tv face naveta Chişinău-Ungheni. Nu i-a cerut soţului să lase tot şi să mute cu traiul la ea, deoarece asta ar însemna ca el să renunţe la liceul pe care-l conduce. „Eu intenţionez să-mi păstrez locul de muncă, însă planific să trec cu traiul acolo, lângă el. Sunt mai mult pe drumuri, dar atâta timp cât ne înţelegem bine şi ne susţinem reciproc, nu mă plâng. Petru este şi el destul de ocupat, căci nu e doar director de liceu, mai dirijează şi Asociaţia de Fotbal din Ungheni. Când soţul are liber de la serviciu, merge cu mine la spectacole. E plăcut şi mă bucur că în familia noastră domnește buna înţelegere”, ne mai povesteşte îndrăgita artistă de folclor.
Cei doi nu vor pleca în luna de miere, căci nu demult s-au întors dintr-o vacanţă pe care au petrecut-o în Spania şi în timpul căreia a avut loc cererea în căsătorie.

Pleacă la Giurgiu

7

Săptămâna aceasta, Silvia Zagoreanu va pleca la Giurgiu (România), la un festival de folclor, iar mai târziu va fi implicată în organizarea spectacolelor din cadrul unui proiect al TVR Iaşi, care se va desfășura la Iaşi, Cernăuţi şi Chişinău.
„Şi la noi voi urca pe scenă în cadrul câtorva concerte regizate de Nicolae Gheorghe-Rusu. Pe lângă repetiţii, am şi activități la radio şi televiziune. Cam asta presupune agenda mea din timpul apropiat”, conchide interpreta de muzică populară.

8

Lena NEGRU