„Serviciul de slăbit sănătos” a revenit la Jurnal TV!

Marian Marian ne-a vorbit despre cea de-a treia ediţie a proiectului, parte a emisiunii „Acasă devreme”

De luni, 25 septembrie, Vlad Marcoci şi Maria Marian, prezentatori ai emisiunii „Acasă devreme”, vă aşteaptă în faţa micului ecran începând cu ora 7:00. Tot de luni, în cadrul emisiunii se dă startul celei de-a treia ediţii a proiectului „Serviciul de slăbit sănătos”. Maria Marian ne-a vorbit despre acest reality-show – o premieră pentru R. Moldova, dar şi despre protagonista acestuia, Svetlana Cveatcovscaia.

„Serviciul de slăbit sănătos” a revenit la Jurnal TV! Zilnic, în cadrul emisiunii „Acasă devreme”, devenită, mai nou, matinală, telespectatorii vor afla despre experienţele protagonistei celei de-a treia ediţii a proiectului televizat.
„Ne-am pus drept scop promovarea beneficiilor regimului alimentar corect, care, în combinație cu sportul, le-ar ajuta pe femei să adopte un stil de viaţă sănătos. În edițiile precedente ale proiectului au fost câte patru femei, acum însă unica protagonistă a „Serviciului de slăbit sănătos” e Svetlana Cveatcovscaia, femeia care la mijloc de mai a fost dusă la Spitalul Republican de un echipaj SMURD, pentru că avea circa 260 de kilograme şi se deplasa cu greu. Când s-a înscris în proiectul nostru, domnia sa cântărea ceva mai mult de 211 kilograme”, ne-a declarat prezentatoarea Maria Marian.

22047467_1527762363947311_113944586_o

Un reality-show cum n-a văzut Moldova

Emisiunea „Acasă devreme” şi-a schimbat ora de difuzare: aceasta va începe dimineaţa, la 7.00, şi va dura două ore. Telespectatorii vor putea urmări rubricile lor îndrăgite: sfaturi pentru o nutriţie echilibrată, educaţie, sănătate, frumuseţe, relaţii de cuplu şi consultația psihologului.
Această ediţie a „Serviciului de slăbit sănătos” va dura şase luni şi va avea format de reality-show, o premieră pentru R. Moldova. De acasă, din faţa micilor ecrane, telespectatorii Jurnal TV vor putea urmări transformarea fizică a protagonistei proiectului, dar şi cum îşi va schimba aceasta modul de viaţă.

O misiune grea, dar nu imposibilă

„Deocamdată, Svetlana nu are voie să facă sport, pentru că are peste 200 de kilograme, dar a adoptat un regim alimentar special. Acest proiect, care e complex și complicat, constituie o provocare şi pentru noi, iar misiunea medicilor și a altor specialiști implicaţi e grea, dar nu imposibilă. În edițiile trecute ne-am atins scopul, iar asta dă speranţa că vom reuşi și de această dată. Nu ştim la ce greutate va ajunge Svetlana peste jumătate de an, sănătatea ei e monitorizată de foarte mulți specialiști, pentru că la o greutate atât de mare există și riscul unor complicaţii. Avem în echipă medic endocrinolog, nutriționist, psiholog, psihiatru, iar mai târziu ni se va alătura și un chirurg estetician, care îi va extirpa Svetlanei surplusul de piele. Ca să vă daţi seama de gravitatea situaţiei protagonistei proiectului, vă spun doar atât: ea nu a mai ieşit din ogradă de mai multe luni”, ne povesteşte prezentatoarea „Acasă devreme”

22050415_1527762397280641_934420993_o

Scopul reality-show-ului

Întrebată cum de Svetlana Cveatcovscaia a ajuns la o asemenea greutate periculoasă pentru viaţă, Maria Marian ne-a răspuns că, în mare parte, de vină sunt emoţiile, stresul şi moştenirea genetică, însă ea nu neagă nici consecinţele unei alimentații incorecte, mai ales că pentru protagonista celei de-a treia ediţii a „Serviciului de slăbit sănătos” mâncarea are rol compensator.
„Organismul ei nu are acelaşi grad de sațietate pe care-l avem noi, ceilalţi, de aceea poate să mănânce în două ore cât alții în trei zile, fără ca să-și dea seama. Ideal ar fi ca în cadrul proiectului Svetlana să slăbească 80-90 de kilograme, dar va fi foarte bine şi dacă va da jos 10-15 kilograme – ea nici nu are voie să slăbească brusc şi prea mult. Nu ne-am pus drept scop principal ca ea să piardă un număr mare de kilograme, mult mai importantă e rezolvarea problemelor sale de ordin emoțional și adoptarea unui mod de viață sănătos”, susţine gazda emisiunii „Acasă devreme”.

Cum se declanșează pofta de mâncare

22068694_1527762327280648_1257478056_o

Maria Marian a cunoscut-o personal pe Svetlana Cveatcovscaia, despre care ne spune că e un om „extrem de sufletist”.
„E mereu atentă să nu supere ori să rănească pe cineva, iar această veşnică tensiune emoţională îi declanșează pofta de mâncare. Dar dacă e mulţumită de sine, mâncarea o percepe ca pe o recompensă. Decât să-i dea soțului o replică şi să-l supere, protagonista emisiunii preferă să intre în bucătărie, să ronțăie ceva și apoi să se culce”, adaugă prezentatoarea Jurnal TV.

A ţinut tot timpul diete

Pentru că de când se ştie şi-a dorit să fie mai slabă, Svetlana Cveatcovscaia a ţinut tot felul de diete, însă aşa şi nu a reuşit să-şi schimbe modul de viaţă şi să scape de kilogramele în plus.
Femeia este căsătorită, iar cei care o susţin cel mai mult sunt soţul ei şi fiica.
„Acum ea stă la Chișinău. I-am închiriat un apartament și am montat camere de luat vederi în toate odăile, astfel ca telespectatorii să se poată convinge că e posibil să-ţi schimbi radical viaţa şi să slăbeşti, chiar dacă ai o asemenea greutate”, adaugă Maria Marian.

Cum a slăbit după naştere Maria Marian

Printre cei care îi urmăresc activitatea sunt şi foarte multe mămici, de aceea prezentatoarea Jurnal TV a ţinut că ne vorbească şi despre cum a reuşit ea să slăbească, după ce acum patru ani l-a adus pe lume pe Cristian.
„Am slăbit sănătos cele 15 kilograme pe care le-am luat în timpul sarcinii. Atunci când în perioada gravidităţii, dar şi după naştere, te alimentezi corect, în 6-9 luni reuşeşti să slăbeşti fără efort. Eu nu am făcut nimic deosebit, doar am avut grijă să mănânc mai puţin. Am exclus din alimentaţie făinoasele, înlocuindu-le cu fructe, seminţe şi băuturi sănătoase”, conchide frumoasa mămică.

Lena NEGRU