Iubire trecută printr-o casă cu fantome

Iubire trecută printr-o casă cu fantome

Silviu vorbește despre Iuliana ca despre o relicvă. A avut multe relații sentimentale. Dar niciuna nu poate fi asemănată cu cea care l-a legat de Iuliana. I s-au lipit pentru totdeauna de suflet privirile ei inteligente, care răsar din doi ochi foarte negri, ochi vii, pătrunzători. Atunci când a văzut-o prima oară, l-a vrăjit instantaneu cu frumusețea și naturalețea ei. Părea rece în aparență, dar când a cunoscut-o mai îndeaproape, pur și simplu l-a copleșit cu căldura-i interioară.

Îi place totul la ea. Pe lângă buna creștere, Iuliana e sinceră și plină de viață. Are o imaginație bogată. O fascinează tot ce-i frumos. Este o fire deschisă. Își arată fără ocolișuri antipatia sau simpatia pentru cei din jur. Pe Silviu nu-l deranjează temperamentul ei impulsiv. Consideră ca pe niște lucruri firești exploziile ei de mânie sau de bucurie. Povestea lor e una de suflet și le-a fermecat mințile și inimile la amândoi. Iubesc din tot sufletul și unul, și celălalt, definind iubirea ca pe o forță colosală. Ei care nu credeau în existența spiritelor acum sunt gata să ofere argumente convingătoare pro.

Ademeniți de o casă cochetă, dar enigmatică

S-au cunoscut în timpul studiilor la Londra cu 15 ani în urmă. Pe tot parcursul anilor de studenție cei doi îndrăgostiți au plutit într-un vis sublim. Se iubeau, se adorau în văzul tuturor, fără să le pese de vorbe. Mai întâi a absolvit facultatea Silviu. A rămas să muncească în capitala Angliei ca să fie alături de iubită. După doi ani, a finalizat studiile și Iuliana. Visând la familie, copii și fericire, în acel an s-au căsătorit. Atât cununia civilă, cât și cea religioasă, precum și petrecerea de nuntă le-au organizat în Moldova (Silviu este din România). Toate detaliile de nuntă le-au pus bine la punct împreună și au avut o nuntă ca în povești. Imediat după nuntă s-au întors în Anglia, unde au decis să rămână pentru un timp îndelungat sau chiar pentru totdeauna.

Erau în căutare de gazdă. Pasiunea lor sentimentală avea nevoie de un colțișor romantic. După mai multe căutări, au hotărât să închirieze o casă la sol într-o regiune izolată dintr-o periferie a Londrei. O casă foarte drăguță, amplasată la drum principal, străjuit de copaci, în imediata apropiere a unui parc. S-au luminat la față când au văzut interiorul și curtea frumos amenajate. Dar le-a fost de mirare că o casă atât de bine îngrijită se dă în chirie la un preț aproape simbolic. Când unul din vecini le-a spus că acea casă e bântuită de fantome, ei n-au crezut, au râs, zicând: „Povești! Morții cu morții și viii cu viii”.

N-au crezut, dar au văzut

Dar să vezi și să nu crezi! Vorbele vecinului s-au așezat în subconștient. De cum au trecut în noua locuință, Silviu și Iuliana nu că ar fi așteptat să dea nas în nas cu vreo fantomă, ci, pur și simplu, simțeau cum puterea subconștientului le repeta informația vecinului. De necrezut, dar chiar în prima noapte această informație a devenit realitate. Se îngâna ziua cu noaptea, când Silviu și Iuliana, nebuni de fericire că au găsit exact ceea ce căutau, s-au prăbușit îmbrățișați în patul din dormitorul ultra elegant. În timp ce se sărutau și se mângâiau cu pasiune, lăsându-se pradă emoțiilor și fiorilor iubirii, au auzit niște sunete bizare la bucătărie. S-au ridicat brusc și au mers să vadă ce se întâmplă. Până a ajunge la fața locului au observat cum lumina din bucătărie se aprinde și se stinge.

În ușa bucătăriei și unul și celălalt a avut senzația că cineva i-a atins ușor. Au întors în același timp capetele și au văzut umbra unei femei, trecând dintr-o cameră în alta. Mirați și speriați, au aprins luminile în toată casa și au cercetat fiecare colțișor. Negăsind nimic suspect, au închis bine ușile (casa era cu două intrări) și au mers la culcare. Firește, somnul nu-i prindea. Pe la zori au adormit. I-a trezit deșteptătorul de la telefon. Şi-au băut în fugă ceaiul și au plecat la muncă. În următoarele două seri a fost liniște, nici noaptea nu i-a deranjat nimeni. Iar noaptea ce a urmat a venit din nou cu surprize. S-au trezit amândoi pe la miezul nopții și au înlemnit. La lumina veiozei au văzut aceeași umbră de femeie mișcându-se pe perete. După care ușa dormitorului s-a deschis singură și umbra a dispărut. Nu a mai reapărut până dimineață.

Iar când s-au așezat la masă să ia micul dejun, au simțit prezența fantomei. Ceștile de pe masă au început să se miște singure. Nu s-au speriat. Au analizat la rece lucrurile. Le plăcea foarte mult această casă și nu și-ar fi dorit să treacă la o altă gazdă. Atunci au hotărât să aducă un preot să sfințească încăperile și ograda, să alunge astfel spiritul femeii care, din mărturiile vecinilor, ar fi fost o nerușinată, ce a ademenit foarte mulți bărbați în acest colț de rai, a stricat liniștea foarte multor familii. Vecinii susțineau că era toată numai ispită, iar corp ca al ei, perfect șlefuit, nu mai găseai în tot orașul…

Chiar în dimineața acelei zile Silviu și Iuliana au mers la o biserică rusă din cartier. Preotul i-a ascultat și le-a spus că le poate satisface rugămintea peste o săptămână. Dar până atunci le-a dat agheasmă de la Bobotează și i-a povățuit cum să stropească prin casă și pe afară. Două nopți după ce au făcut așa cum i-a sfătuit preotul, au dormit liniștiți. Dar în a treia noapte, pe la zori, umbra femeii a reapărut din nou. S-a așezat pe marginea patului și îi privea zâmbind cum fac dragoste. Până la venirea preotului cei doi chiriași au mai văzut fantoma de două ori în momentul când se lăsa întunericul.

Preotul alungă fantomele, dar nu pentru totdeauna

Preotul a venit într-o seară de luni și a oficiat un întreg ritual de sfințire. După slujba de sfințire a, citit Moliftele Sfântului Vasile. În timp ce citea din Moliftelnic, spiritul femeii a reapărut. Umbra ei a strălucit ca o lumină și a dispărut prin geamul care s-a deschis singur. Preotul s-a cutremurat, dar nu s-a oprit din lectură, a citit mai departe. Sfințirea și rugăciunile preotului au dat rezultate. Timp de un an și jumătate umbra femeii nu s-a mai arătat. Silviu și Iuliana își vedeau liniștiți de viața lor în acea casă. Dar într-o noapte de iarnă au fost treziți de niște gemete și țipete sexuale, ce veneau din salon. Când au aprins lumina, au văzut două umbre îndreptându-se spre ușa din dosul casei. În noaptea următoare cele două umbre au venit la patul lor tocmai în momentul când cei doi se desfătau în puternice emoții de extaz și de iubire…

În noaptea aceea au hotărât să părăsească casa și chiar a doua zi s-au mutat într-un apartament cu două camere dintr-o altă zonă a orașului. Trebuie să vă spun că, după ce a schimbat mai multe locuri de muncă pe piața imobiliară, cu trei ani în urmă, Silviu a devenit broker imobiliar independent cu birou și acte în regulă. Iar acum şapte ani, odată cu căderea prețurilor pe piața locuințelor, cu banii economisiți și cu o sumă venită ca ajutor din partea părinților, Silviu și Iuliana și-au cumpărat un apartament cu două dormitoare și living într-un cartier de elită din cea mai scumpă și mai stilată capitală a Europei. În acest cartier își are biroul. Alături de el muncește și Iuliana. Muncesc cu drag și se iubesc cu foc. Prețuiesc viața. Se bucură de tot ce mișcă pe Planeta Pământ. Sunt doi tineri curajoși. Cu patru ani în urmă, li s-au născut doi gemeni pe care îi cresc cu mare dragoste. Cu toții împreună se scaldă în energii și gânduri pozitive, ghidați mereu de forța uriașă a IUBIRII. În propria lor locuință fantomele nu-i mai vizitează.