Pasha Parfeni şi Iuliana Scutaru sunt soţ şi soţie! Detalii exclusive despre nuntă // FOTO

Pasha Parfeni şi Iuliana Scutaru sunt soţ şi soţie! Detalii exclusive despre nuntă // FOTO

Pasha Parfeni şi Iuliana Scutaru sunt împreună de opt ani, iar pe 16 iunie au devenit oficial soţ şi soţie. Nunta lor a fost pe cât de simplă, pe atât de rafinată şi elegantă, iar invitaţii au afirmat cu tărie: aceasta a fost nunta anului 2017! Mirii nu au ţinut cont de tradiţii, nu au avut naşi şi nici vornicei. Iuliana ne-a vorbit, în exclusivitate pentru JURNAL de Chişinău, despre nuntă, despre cum a început povestea lor de dragoste dar şi despre colaborările lor pe plan artistic.

După nuntă, Iuliana Scutaru, devenită doamna Parfeni, a acceptat să ne ofere primul său interviu în presă. Pentru cititorii noştri, ea a vorbit despre ziua în care l-a cunoscut pe cel care i-a furat inima şi alături de care trăiește o frumoasă poveste de dragoste.
Prima dată l-a văzut la televizor, pe 14 februarie 2009, atunci când Pasha Parfeni a participat la Preselecţia Naţională „Eurovision” cu piesa „No crime”.

„Dar atunci nici prin gând nu mi-a trecut că el îmi va deveni soţ. Apoi ne-am văzut la un concert al SunStroke Project, la care fusesem invitată de către băieţii din trupă şi de managerul lor de atunci. Aşa am ajuns să fac cunoştinţă cu Pasha, care în acea seară s-a făcut remarcat. Vorba e că, din neatenţie, în văzul tuturor, el a răsturnat o masă cu tot cu pahare, iar din banii câştigaţi pentru recitalul susţinut a trebuit să le plătească despăgubiri gazdelor evenimentului”, ne-a declarat Iuliana, de profesie designer de interior.

„Mi-a zis: ori da, ori ba!”

Central

Nici atunci când l-a cunoscut, dar şi nici când au început să discute mai des unul cu altul, ea nu a simţit că Pasha va deveni bărbatul inimii sale, căci vreme de jumătate de an i-a legat o relaţie de amiciție.
„A durat ceva timp până am acceptat să intru în această relaţie. La început îl vedeam doar ca pe un prieten ingenios cu care mă simţeam bine, dar nu ca pe un potenţial iubit. Dar după jumătate de an, Pasha, obosit să tot bată la uşa inimii mele, a zis: „Ori da, ori ba!”. Am ales să răspund afirmativ şi uite că de opt ani suntem împreună”, povestește doamna Parfeni.

Un cuplu – o echipă

2

Artistul a cucerit-o pe Iuliana prin felul lui de a fi, dar şi prin insistenţă şi ambiţie. „Cu el nu te plictiseşti niciodată”, adaugă ea.
De când formează un cuplu, cei doi au o viaţă foarte dinamică. Împreună au cutreierat mări şi ţări, ba chiar au făcut echipă şi la Eurovision Song Contest. Înregistrează succese în comun, pentru că acum, datorită lui Pasha, Iuliana a revenit la pasiunea de a scrie versuri.

Cum a ajuns să semneze textele unor melodii

8

Chiar dacă mai tot timpul şi-l petrece la „Musa Studio”, ea fiind art-director şi co-fondator al acestuia, Iulianei îi place să lucreze la textele melodiilor soţului ei.
„De fapt, eu scriu versuri de pe băncile şcolii, însă niciodată nu m-am gândit la asta mai mult decât la o simplă pasiune. Însă Pasha a văzut că pot compune şi într-o bună zi mi-a solicitat ajutorul pentru o piesă în limba română. Aşa am devenit textieră. Iar prima melodie versurile căreia le-am scris a fost „O mie”, cu care în 2013 Aliona Moon a urcat pe scena Eurovision”, ne spune Iuliana Parfeni.
După succesul melodiei „O mie”, care la celebrul concurs s-a clasat pe onorabilul loc 11, designerul nu s-a oprit din scris. Chiar şi la nuntă mirii şi-au surprins invitaţii cu trei melodii noi la care au lucrat împreună, iar la una din ele Iuliana a lucrat nu doar la versuri, ci şi la linia melodică.

Ziua în care a primit inelul de logodnă

5

Ne spune că ziua în care a primit inelul de logodnă a fost cea mai minunată din viaţa ei. Se întâmpla anul trecut, în timpul vacanţei pe care au petrecut-o în Thailanda.
„Tocmai îmi realizasem un vis mai vechi – vedeam pentru prima dată elefanţi în realitate, chiar lângă mine, când Pasha s-a aşezat într-un genunchi, mi-a întins inelul şi m-a întrebat dacă vreau să fiu soţia lui. Gestul lui m-a luat prin surprindere, căci nimic nu prevestea o cerere în căsătorie. Nici măcar nu luasem vorbă de nuntă până atunci – nu ştampila în paşaport era scopul nostru. Dar totul s-a întâmplat firesc, atunci când trebuia să se întâmple. Înainte toată lumea se interesa când facem nunta, dar acum gata, s-au liniştit apele”, glumeşte soţia lui Pasha Parfeni.

Nuntă în aer liber

6

Au făcut nunta după placul lor: modernă, fără tradiţii, naşi şi vornicei. Cu toate că data evenimentului au stabilit-o în urmă cu jumătate de an, pregătirile au durat doar două luni.
„Am avut noroc că printre prietenii noștri sunt florişti, decoratori, moderatori, designeri, specialişti de sunet şi lumină etc. Noi am ştiut din start că ne dorim o nuntă în aer liber, iar eu am gândit-o cap-coadă, căci ştiam cel mai bine ce decor îmi doresc. Pasha a fost de acord cu alegerea mea, iar pe 16 iunie ne-am convins că rezultatul a fost chiar peste măsura așteptărilor noastre. Am avut 160 de invitaţi, iar printre aceştia s-au numărat doar cele mai apropiate persoane. Nu a fost o nuntă tradiţională, iar ăsta a fost un şoc pentru părinţii noştri. Din start nu puteau înţelege că am ales să nu avem naşi şi vornicei, însă ne-au respectat decizia”, ne povesteşte cea care acum două săptămâni a devenit doamna Parfeni.

Despre rochia de mireasă

4

Cât despre rochia de mireasă, Iuliana ne-a declarat că mai toate modelele pe care le vedea nu o impresionau deloc. Dar într-o zi a dat de o ţinută deosebită, care a inspirat-o în alegerea rochiei mult visate. I-a cusut-o designerul Jana Berezovschi, cea care anterior a creat costumele pentru Eurovision ale lui Nelly Ciobanu, Pasha Parfeni şi Aliona Moon.
„Ştiam ce potenţial are ea şi că-i plac provocările. Dar mai ales, ştiam de mult timp că Jana e cea mai potrivită persoană ca să-mi facă rochiile. La începutul nunţii am purtat un corset, pe care ulterior l-am înlocuit cu o ie stilizată. M-am lăsat ‘furată’ şi am profitat de această ocazie ca să schimb corsetul pe ie. Pentru a mă răscumpăra, soţul a trebuit să-mi facă un portret, să danseze şi să facă acrobatiţii. Deocamdată nu suntem cununaţi, am decis că întâi vom merge în luna de miere, după asta mai vedem. Am împărţit călătoria de nuntă în două etape: două săptămâni le vom petrece în Spania şi în sudul Italiei, iar cea de-a doua jumătate de ‘lună dulce’ o lăsăm pe mai târziu” ne-a mai povestit soţia lui Pasha Parfeni.

1
Designerul a luat numele soţului, iar o bună parte din cunoscuţi au înregistrat-o deja în agendele lor telefonice cu numele Iuliana Parfeni.
De cum vor reveni din prima jumătate a lunii de miere, cei doi vor lansa piesa pe versurile şi melodia Iulianei, moment pe care ea îl aşteaptă cu nerăbdare.

Lena NEGRU